Festa del Most
Diumenge 19 de setembre
Organitza: Grup d'Investigació i Història de Sant Quirze
Lloc: Sant Quirze del Vallès
Aquest diumenge 19 de setembre torna al calendari santquirzenc la Festa del Most.

El Grup d'Investigació i Història de Sant Quirze (GIHSQ), amb el suport de l’Ajuntament, organitza aquesta activitat adreçada al públic familiar als exteriors de la Masia Can Barra.

La jornada començarà a les 10 hores  amb la trepitjada de raïm, en què els nens i les nenes que s’hi acostin aprendran a realitzar tot el procés d’elaboració del vi com es feia abans, amb l’ajuda de voluntaris i voluntàries del Grup d’Investigació i Història. Els i les participants s’hauran de descalçar, rentar-se els peus i xafar el raïm fins a convertir-lo en most que, posat a les botes, es transformarà en una excel•lent mistela. Una oportunitat perquè els infants visquin tot el procés de la verema, des de la collita fins a l’obtenció del most, tal i com ho feien els avis i àvies. 
 
A causa de les restriccions vigents per la pandèmia, el tradicional esmorzar popular no es durà a terme, hi haurà control d’aforament, registre previ d’assistents i es limitarà l’accés a 4 participants simultanis (50%) a la zona de trepitjada. La Festa tindrà lloc fins les 13 hores i comptarà amb la col•laboració de la Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze, que amenitzaran els temps d’espera amb els seus balls.