Fira de l'all
De l'1 al 3 d'octubre
Organitza: Ajuntament de Cornellà del Terri
Lloc: Cornellà del Terri
Com cada primer cap de setmana d'octubre, Cornellà del Terri tornarà a viure una Fira de l'All després que l'edició del 2020 s'hagués de cancel·lar a causa de la pandèmia. Aquest fet farà de la fira d'enguany una festa molt especial, sumat al fet que enguany se celebrarà la 25a edició, una xifra considerable i que converteix l'esdeveniment en tot un clàssic en el panorama de fires i mercats al Pla de l'Estany i a Catalunya. Per commemorar aquest 25è aniversari, la Fira de l'All presenta un cartell molt atractiu, combinant les novetats i actes per a tothom amb les parades i les demostracions més tradicionals.

El divendres a la tarda es donarà el tret de sortida a la fira, amb la novetat més destacable d'enguany: la presentació de la Birrall, una cervesa artesana elaborada pensant en aquest esdeveniment. Aquest primer acte anirà a càrrec de Josep M. Gayolà, mestre cerveser, i de Marc Vicens, autor de la il·lustració de les ampolles. Seguidament es podrà fer un tast de Birrall i, abans de sopar, el grup teatral Improxou oferirà un espectacle per amenitzar la nit. Finalment, es recuperarà el tradicional sopar popular de l'All.

Durant dissabte i diumenge, la Fira de l'All omplirà tots els racons de la vila, amb propostes com el tradicional mercat de l'all i la fira comercial i d'artesania (de 10 del matí a 8 del vespre) o l'habitual demostració de l'ofici d'enforcar alls (dissabte durant tot el dia). A les 5 de la tarda de dissabte tindrà lloc el concurs d'allioli, on es disputarà el títol de mestre o mestressa del morter, i la jornada es tancarà a les 8 amb l'acte de celebració de la 25a edició de la Fira de l'All, a l'escenari de la fira. Per diumenge també hi ha una gran diversitat d'actes previstos, que inclouen la missa i ofrena d'alls, espectacles infantils, una audició de sardanes i l'entrega de pins a tots els col·laboradors d'aquest esdeveniment.

Consulta tot el programa AQUÍ