Fira de la Tòfona
Del 18 al 19 de desembre
Organitza: Ajuntament de Centelles
Lloc: Centelles
Es té constància que a Osona es collien tòfones des de l'any 1675, data en què s'enviaven des de Vic a la casa del Virrei de Catalunya a Barcelona. Als anys 20 del segle XIX, un veí de Centelles, Joan Soler, que vivia a la Plaça Major de la vila, fou el primer negociant modern de tòfones. La seva activitat va obrir la porta a un negoci lucratiu i , amb l'arribada de la carretera i el ferrocarril, cada vegada més organitzat i d'abast geogràfic més extens, en el qual Centelles va ocupar sempre un lloc central. A finals del segle XIX, el mercat de Centelles marcava el preu de referència de la tòfona a tot l'Estat.

L'Ajuntament de Centelles, organitzador de la Fira, garanteix un espai dinàmic i particpatiu, on els visitants podeu :

Aprendre: es realitzaran tallers en directe de cuina nadalenca i amb tòfona, encapálats per xefs de renom, amb l'objectiu que els participants perdin la por a cuinar amb aquest fong.

Tastar: els expositors de la Fira oferiran els seus millors productes, i també hi haurà cates i maridatges conduïts per reconeguts cuiners i productors de tòfona, que emfatitzaran la qualitat dels productes. A més, amb l'inici de la Fira, varis establiments de Centelles oferiran un exquisit menú amb tòfona i amb la millor selecció de productes de la zona. Es tracta de la iniciativa coneguda com a "Menja tòfona a Centelles" que cada any va guanyant més adeptes.

Comprar directament a productors i recol·lectors de tòfona i a altres productors agroalimentaris i artesanals de gran qualitat.

Divertir amb activitats pensades per als grans i diversió per als infants, convertint la Fira en un espai per gaudir amb tota la familia.

Més informació AQUÍ