Festa de la mongeta del ganxet
Diumenge 28 de novembre
Organitza: Ajuntament de les Franqueses del Vallès - Consell del Poble de Llerona
Lloc: Llerona
El 28 de novembre, Llerona torna a esdevenir un punt de trobada on convergeixen la tradició, la cultura i l’agricultura. La 10a Festa de la Mongeta del Ganxet inclourà l’emblemàtic concurs de cuina i la participació de la cuinera Ada Parellada, que impartirà el taller gastronòmic "Empedrat Ganxet" per a tota la família. 

L’edició d’enguany comptarà amb la presència del cuiner Fermí Puig, un dels referents de la gastronomia catalana, i de l’actor i presentador de Quim Masferrer qui actuarà al voltant de la projecció del documental ‘’De la terra al plat. La producció de l’or blanc a les Franqueses del Vallès’’, estrenat a principi d’aquest 2021. 

La festa també oferirà diverses actuacions de cultura popular i com a novetat, convidarà a la participació de la ciutadania en forma de taller durant la batuda, garbellada i tria de mongetes. 

El municipi celebrarà aquest desè aniversari de la festa amb un missatge clar perquè #lesfranquesesteganxo i així ho demostrarà enguany, en una cita ineludible a Llerona on es troba la major part de la producció d’aquest preuat llegum, unes 40 hectàrees. Viu la festa!

Més informació i tot el programa de la festa AQUÍ