Fira Mercat de Santa Llúcia
Diumenge 5 de desembre
Organitza: Paeria de Balaguer
Lloc: Balaguer
El diumenge dia 5 de desembre, Balaguer dóna la benvinguda al mercat nadalenc per excel·lència de la ciutat, la Fira Mercat de Santa Llúcia, una de les fires amb més història i tradició, anomenada també com la Fira dels Alls.

L’horari de la mateixa serà des de les 10.00 h fins a les 20.00 h, ininterrompudament.

Atès, però a la pandèmia, la celebració d’aquesta Fira Mercat ha sofert alguns canvis importants: Un d’ells és el dia de celebració que es passa a diumenge i no dissabte com es feia habitualment. L’altre el lloc, que es farà al bell mig de la plaça del Mercadal per evitar aglomeracions en els carrers estrets del Centre Històric.

El format del mercat també serà diferent ja que es controlaran les aglomeracions amb control de les entrades i sortides dels visitants, si convé. Les parades guardaran també una distància entre elles i es demanarà amb uns cartells indicatius que es respectin les normes de guardar la distància entre persones, portar sempre la mascareta i netejar-se les mans amb el gel hidroalcohòlic.

La temàtica de les parades serà molt variada des de complements, bijuteria, regals, ornaments, arbres i flors de Nadal, figuretes de pessebre, vidre gravat, ganxet … Fins a diferents productes gastronòmics de proximitat com els torrons, el vi i el cava, la cervesa artesana, els formatges, els embotits, els dolços…

Paral·lelament al mercat pròpiament dit, i per tal de fer-lo més atractiu cada any s’organitzen activitats lúdiques pensades per a tots els públics i molt especialment per als més petits de la casa, introduint dins el marc de la Fira diferents accions i activitats diverses per tal de donar un valor afegit al certamen en qüestió.

I els infants gaudiran de l’arribada de les tres patgesses Albaflor, Dolldargent i Ditsdeseda, encarregades de rebre tots els nens i nenes que ho desitgin.