Fira del Trumfo i la Tòfona
Del 12 al 13 de març
Organitza: Consell Comarcal del Solsonès
Lloc: Solsona
La divuitena edició de la Fira del Trumfo i la Tòfona tornarà a concentrar el seu programa, després d’un breu parèntesis, a la plaça del Camp de Solsona el cap de setmana del 12 i 13 de març.

El tret de sortida de la Fira del Trumfo i la Tòfona serà el divendres dia 11 a dos quarts de deu del vespre al restaurant El Solsonès amb el maridatge de la fira amb l’enòleg Carles Playà i vinyes de Castellgalí. Les places són limitades i cal fer la reserva al telèfon 973-48 28 61.

L’endemà dissabte, a partir de les deu del matí, el mercat del trumfo i la tòfona i la fira de productes alimentaris recuperarà el protagonisme a la plaça del Camp de Solsona. De forma paral·lela a aquests, la setena Festa del Vi es tornarà a situar en el centre neuràlgic de la Fira i les promocions de la UBIC de Solsona tornaran a acaparar el protagonisme a la ciutat.

De dos quarts d’onze del matí fins a dos quarts de dues del migdia, El SIS oferirà, també a la plaça del Camp i a aquells infants que vulguin, els jocs gegants tradicionals. A la mateixa hora, per gentilesa de Pam de Terra, hi haurà una exhibició i un concurs de desgorjat de cava. Com ja és habitual, el mateix dissabte a les sis de la tarda, el concurs de pelar trumfos tornarà a aplegar les persones més virtuoses amb el ganivet. El concurs té el suport de Ganivets Pallarès, UBIC Solsona i la inestimable dinamització de Micky Speaker.

Apunts musicals i concurs de pelar trumfos

A les dotze del migdia arribarà la primera actuació musical a través del grup de versions de La Quinta en el marc de la setena Festa del vi en l’escenari que estarà situat a la plaça del Camp de Solsona, mentre que a les vuit del vespre serà el torn d’Alexander Slow Trio qui oferirà les seves versions a les persones que hagin assistit a l’esdeveniment firal.

Diumenge, activitat de primera hora

Qui vulgui matinar el diumenge, a partir de dos quarts de nou, l’Associació de Dones del Solsonès organitza la cinquena caminada “Ens movem per les dones” fins a la font Xica, amb un recorregut de 12 quilòmetres. Les inscripcions i el punt de partida es situaran al passeig del Pare Claret de Solsona. Una hora i mitja més tard, a les deu, tornarà a arrencar el mercat del trumfo i la tòfona i la fira de productes alimentaris. De les onze fins a les dues del migdia es reprendrà la Festa del vi, a la mateixa hora que tindran lloc els jocs gegants d’arreu del món. A dos quarts de dotze del migdia, la sala de plens de l’Ajuntament de Solsona acollirà el lliurament del Premi Bufet i, a les dotze, a la plaça del Camp, hi haurà una exhibició de ball amb “Bon Hop de Swing”, ball amenitzat per Sing Swing Company.

Consulta el programa AQUÍ