Festes de Sant Marc
Del 23 al 24 d'abril
Organitza: Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola
Lloc: Sant Salvador de Guardiola
Després de dos anys sense poder-se celebrar amb certa normalitat a causa de la pandèmia, enguany Sant Salvador de Guardiola recupera la tradicional Festa de Sant Marc, que se celebra el dissabte 23 d'abril amb el XXVII Homenatge a la Gent Gran i el diumenge 24 d'abril amb la Festa pròpia de Sant Marc. Els esdeveniments, organitzats per l'Ajuntament, oferiran un format similar a les edicions prèvies a la Covid-19, però afegint actes com el concert-vermut que es va fer l'any passat.

En primer lloc, trobarem els actes previstos pel XXVII Homenatge a la Gent Gran. A les 11.00 h del matí se celebrarà l'ofici dedicat al col·lectiu de la Gent Gran, i tot seguit a les 12.30 h al Pavelló Municipal d'Esports acollirà el concert vermut amb el grup musical "Almas Gemelas". L'entrada al concert té un cost de 3 € (per al públic general) i és gratuïta per als majors de setanta anys empadronats al municipi. Per confirmar l'assistència s'ha d'adquirir un tiquet presencialment els dies: 19, 20 i 21 d'abril de les 12.00 a les 14.00 h al jutjat de Pau, o el 21 d'abril de les 17.00 a les 19.00 h a la Sala Polivalent de la Masia del Calvet.

El diumenge 24 d'abril, serà el torn de la tradicional Festa de Sant Marc. Per una banda, trobarem els actes propis i tradicionals de la festivitat, com la Missa Solemne cantada pel cor parroquial, la posterior benedicció del panellet i del terme, la ballada de les Caramelles de Guardiola, els ballets dels Gegants de la vila i el repartiment dels panellets de Sant Marc a tots els assistents. Paral·lelament, podrem gaudir de la Fira de Sant Marc, que comptarà amb diverses parades de gastronomia i cellers del Pla de Bages, una dinamització musical de caràcter tradicional, i pels més menuts els jocs gegants i un carrusel de la verema. Com a colofó de la diada tindrem un concert vermut amb el grup Coi els Montgrons vinguts des de l'Empordà amb una zona de bar - terrassa als peus de les Alzines.

Consulta el programa AQUÍ