Setmana Medieval
Del 22 d'abril a l'1 de maig
Organitza: Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi
Lloc: Montblanc
La Setmana Medieval es celebra els dos caps de setmana que volten la Diada de Sant Jordi, el 23 d'abril. Compta amb un extens programa d'actes, que es renova parcialment cada edició i s'enriqueix amb noves aportacions tecnològiques i artístiques.

Els principals actes són:
  • Representació de la Llegenda de Sant Jordi. És l'acte més emblemàtic i s'hi representen dues funcions. Aquest macro espectacle de llum i música es celebra amb les muralles del segle XIV de fons, on s'hi projecta un mapping.
 
  • Mercat Medieval. És un dels primers que es va celebrar a Catalunya i aplega a 130 parades, exclusivament de productes artesans, distribuïts pels carrers i places del nucli antic gòtic.
 
  • Dracum Nocte. Espectacle de gran format al punt més alt de la muralla. Un centenar d'actors donen vida a bruixes, barjaules i devots del diable. Explica la història de la metamorfosi del Drac dels Quatre Elements.
 
  • Entrega de la Rosa. El 23 d'abril, la comitiva de les quatre cases nobles dansaran en honor de l'acte d'amor més bell del costumari català, el lliurament de Sant Jordi d'una rosa a la Princesa.

Durant dos caps de setmana, el Mercat Medieval porta a Montblanc artesans de tot el país. Als carrers i places de Montblanc, hi trobareu més d'un centenar de parades amb productes referencials a l'època medieval. En paral·lel, s'hi celebra el Mercat de Vins de la DO Conca de Barberà, on els cellers ofereixen per a la degustació dels visitants els vins autòctons de la comarca.

Podeu consultar el programa AQUÍ