Temps d'Espàrrecs 2022
Del 22 d'abril al 8 de maig
Organitza: Ajuntament de Gavà
Lloc: Gavà
Un 22 de maig de 1932, l’Espàrrec de Gavà lluïa per primera vegada exposat al públic oficialment amb una exposició, sota l’atenta mirada dels pagesos que amb tant afecte els havien fet créixer i de curiosos que van començar a interessar-se i apreciar aquell producte autòcton de Gavà, amb un sabor i textura únics.

Va ser tan gran la rellevància que va adquirir que així van passar els anys i aquest esdeveniment va prosperar fins a convertir-se en el principal senyal d’identitat gavanenc. Amb l’espàrrec com a protagonista, per descomptat, inamovible durant 90 anys i cultivat sempre a les mateixes terres. Però amb un entorn en evolució constant.

La seva manera de cuinar-lo, els seus consumidors, la ciutat… com ha canviat tot!… Però també els protagonistes. D’una festa que se centrava gairebé en la seva totalitat a la pagesia i en l’espàrrec com a producte estrella, s’ha convertit en una fita que implica tots els sectors: gastronomia i restauració, comerços, comunitat educativa, entitats socials, culturals i esportives, mercats i activitats festives. Tots ells tenen el repte de produir 90 activitats el 2022, en al·lusió als 90 anys de Fira que arriben. Segur que ho aconseguiran!

Per això, amb l’objectiu de seguir sentint aquesta unió i implicació, neix Temps d’Espàrrecs, una festa que es prolongarà del 22 d’abril al 8 de maig i que unirà petits i grans, famílies i amics, on la ciutat mostra amb orgull el seu potencial artístic, on es ven, es menja, se celebra, es participa i, sobretot, es viu amb intensitat, més enllà del que és local i, per sobre de tot, pensant en la sostenibilitat i la vida saludable.

I recordeu! La 67a Fira d’Espàrrecs es podrà visitar el 30 d’abril i l’1 de maig, tot i que divendres 29 d’abril obriran les portes les Mostres comercial, artesanal, automoció i el GastroGavà. El recinte firal estarà ubicat en l’entorn de la plaça Jaume Balmes, el carrer Sant Pere, l’avinguda Diagonal, al carrer Martí l’Humà, i el pavelló i l’escola Jacme March.

Gavà serà un gran festival. Us sumeu a Temps d’Espàrrecs?

Consulteu el dossier del Temps d’Espàrrecs AQUÍ