Fira Q de Balaguer
Del 30 d'abril a l'1 de maig de 2022
Organitza: Ajuntament de Balaguer
Lloc: Balaguer
Fira Q seguirà apostant pels sectors econòmics de la ciutat com són: el producte de proximitat, l’habitatge i la construcció, el comerç i els serveis, la restauració i l’oci i el sector de l’automòbil, ubicat aquest últim en una carpa annexa al pavelló firal.

Fira Q s’ha consolidat com la fira del territori per al territori. De fet només hi tenen cabuda expositors del nostre entorn, seguint apostant pel dinamisme que la caracteritza, convertint el certamen en un esdeveniment on contínuament hi passin coses... demostracions de productes, presentacions de novetats, desfilades amb els comerços més representatius de la ciutat, elaboracions de receptes..., tot en els diferents escenaris de cada sector preparats per acollir aquestes accions.

Un any més Fira Q no tancarà als migdies i oferirà concerts i audicions per tal d’oferir al visitant una estada ben agradable on compartir l’àpat del migdia. Un àpat conduït per l’associació gastronòmica Gastrobar de Balaguer.

Per tal de posar en relleu els diferents productes propis del nostre territori, comptarem amb el sector del producte de proximitat, on la Diputació de Lleida hi col•labora activament amb la conducció de l’escenari gastronòmic “Aliments del territori i tu” i on hi tindran lloc les diferents accions promocionals dels propis productors, així com també la presència de l’associació dels molins d’olis de la Noguera i l’associació d’apicultors Lleidatans.

Fira Q aposta per aquests expositors, propers, de les nostres terres... amb nous productes .. noves receptes... nous reptes gastronòmics...

En el mateix sector, hi tindrem la ja tradicional Mostra de Coques de recapte i samfaina de la Noguera, amb diferents forners que presentaran cadascú la seva coca, organitzada un any més per la Societat Gastronòmica i Cultural del Comtat d’Urgell.

Enguany seguirem comptant amb les jornades d’apicultura, organitzades pel departament d’ Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat i l’associació d’Apicultors Lleidatans, amb el tradicional concurs de Mels, ques’ha convertit en una jornada de referència dins el sector apícola, i que tindrà lloc el dissabte durant tot el matí.

En el sector de restauració i oci, a part de presenciar l’elaboració de diferents receptes a mans dels principals cuiners de la nostra ciutat, gaudirem també, gràcies a la implicació de l’ Associació Gastrobar de Balaguer, del VIConcurs de Cuina. Aquest s’ha convertit aquest any en una altra de les novetats ja quees pretén fer un concurs de cuina dolça i crear un producte com a marca de ciutat. La idea és que aquest producte es pugui trobar en les diferents pastisseries i forns de la ciutat que així ho desitgin i també en els restaurants que el vulguin aplicar com unes postres.

Consulta tota la programació i activitats AQUÍ