Firacóc 2022
Del 14 al 15 de maig de 2022
Organitza: Ajuntament de Tàrrega
Lloc: Tàrrega
La Firacóc 2022 – 34è Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca, enguany recupera el format tradicional després que l’any passat s’adaptés a la situació de pandèmia i aplegarà una vintena d'expositors de diversos punts de les terres de Lleida. Organitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica, l’esdeveniment és una plataforma gastronòmica que aposta, en el marc de la Festa Major, per les especialitats artesanes de fleca del territori. És, en essència, un gran aparador de la coca de recapte si bé també dona cabuda a altres elaboracions de fleca dolça i salada com pans de pessic, coques, panades, bunyols o panadons. No hi faltaran les varietats tradicionals del cóc urgellenc fets amb escalivada, llonganissa o arengada a més d’elaboracions singulars que incorporen nous ingredients.

La convocatòria aplegarà una vintena d’expositors a l’Espai MerCAT. A més de Tàrrega, els expositors participants provindran de Bellcaire d’Urgell, Bellpuig, Bellvís, La Fuliola, Lleida, Mollerussa i Menorca. A més de la compra de productes, el públic també hi podrà fer tastets de les receptes proposades ja que l’organització posarà a la venda tiquets de 4 degustacions al preu de 6 euros. L’esdeveniment compta amb el suport del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, certificant així el caràcter referent de la Firacóc dins el sector de la fleca artesana.

D’altra banda, i com a activitats paral·leles, s’impartiran els tallers de fleca per a petits i grans, de caràcter gratuït (places limitades). Destaca la participació d’Esther Martí, de Cal Castellets de Tàrrega, reconeguda com una de les millors forneres de Catalunya per l'Associació Panàtics, dedicada a la promoció del pa de qualitat, i que anualment convoca "La Ruta del Bon Pa" a la recerca de les millors fleques del país.

Més informació AQUÍ