COTA 2022
Dissabte 28 de maig de 2022
Organitza: Ajuntament de Mediona - La Torreta - Can Vich - Xavier Viles
Lloc: Mediona
Torna el COTA, el primer festival de vins d’altura, que aquest 2022, en la seva quarta edició, arriba carregat de novetats i d’experiències enogastronòmiques, però lleuger d’entrades. El canal online n’és el responsable, ja que gràcies a la pre venda, només queda mig aforament disponible a dia d’avui. Aquest fet insòlit en esdeveniments d’aquesta mida, posa de relleu la bona acollida que té entre el públic.

La ubicació privilegiada de la Masia La Torreta del terme de Mediona, a l’Alt Penedès, va superar les expectatives en anys anteriors i torna a ser l’emplaçament d’una jornada on el vi és el protagonista.

La particularitat d’aquest festival és l’altura a la qual es troben les vinyes dels cellers que hi assisteixen i enguany, els 18 cellers que superen o igualen la cota 500 (en metres respecte al mar) són pràcticament tots catalans, excepte Vinos Sinceros. Aquest últim té el cultiu a Lerma i pertany a la D.O. Arlanza, una de les DO convidades enguany. Les altres 17 bodegues són: Àrid Vins, Clos Costela, Baluard, Carisma, Can Sumoi, Can Vich, Celler Joan Segura Pujades, Clos Pons, Cota 500, Cota 730, Entrebosc, Grapissó, Les Iaies, Loxarel, Montrubí, Parés Baltà i Terrer de Pallars.

Tampoc es perden la festa la DO Costers del Segre i la DO Arlanza, que participen amb tastos singulars i places limitades, a les 11 h i a les 14 h. La denominació catalana convida a recórrer les 7 regions productores de Lleida, que van des de Les Garrigues i fins al Pirineu, a través d’una degustació a la vinya. La segona, ofereix un tast, també entre vinyes, on descobreix una terra de llarga tradició vitivinícola, a través dels seus vins i de la mà del mateix expert.

A les 17 h arriba l’últim dels tastos a càrrec del sommelier del COTA, que amb els vins d’altura com a protagonistes, posa la mirada més enllà del territori nacional, per apropar als participants, els vins de muntanya d’algunes de les zones europees que destaquen per la seva personalitat. Totes tres activitats es reserven per anticipat a [email protected], i acullen a un màxim de 20 persones, cada una.

La part sòlida de la festa la firmen quatre food trucks, que aparquen al jardí de la masia per alimentar als assistents durant tota la trobada. El Pere i la seva camioneta Van i Venen, la Cristina amb La Botigueta del Mig, la Marta de la Creperia Filloas i la Gemma de La Inquietta són les persones encarregades d’omplir Mediona, del millor street food.

La música és ja un dels hits de la celebració i enguany es reparteixen el programa musical 2 grups i una DJ. A les 14 h, el directe d’Aura Mauri i Biel Harper quartet, veu i piano en concert. A les 18 h, Crom Acustics, versionen el millor del rock, i a partir de les 20 h, DJ Elikapowski, punxa Disco Funky i Electric House per canviar de ritme i estrenar la barra de vins que dura fins a les 23 h.

Com funciona:

Per accedir al festival, s’haurà d’adquirir el BONOVI (19€) a través de la mateixa web. Aquest tiquet dóna accés al festival, als concerts, als tastos (amb reserva prèvia), inclou la copa i també 19 microtastos per poder degustar un vi de cada celler i així descobrir-los tots. És una proposta original que busca que l’assistent tasti tots els cellers de la fira a través d’un recorregut pels diferents espais de la masia. Un cop fetes les 19 microdegustacions, es podrà demanar vins a copes directament al celler amb un cost de 2€ a 4€, o una ampolla de vi per compartir amb tots els amics o familiars o per portar a casa.


Consulta el PROGRAMA
Compra les ENTRADES