46a Exposició de Cireres
Del 21 al 22 de maig de 2022
Organitza: Ajuntament de Sant Climent de Llobregat
Lloc: Sant Climent de Llobregat
Els propers 21 i 22 de maig torna un dels principals esdeveniments socials, culturals, gastronòmics i lúdics del municipi, en aquesta ocasió la 46a Exposició de Cireres.

Després de dos anys marcats per les restriccions, el cap de setmana del 21 i 22 de maig, Sant Climent de Llobregat tornarà a celebrar la seva Exposició de Cireres que en aquesta ocasió arribarà a la seva 46a edició. Tot i que el 20 de maig el programa ja ofereix algunes activitats com el Correfoc de les Cireres, l’exposició s’inaugurarà oficialment l'endemà amb un acte a les 11 h a la plaça Lluís Companys que comptarà amb la presència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, i amb el parlament de l’alcalde climentó, Isidre Sierra.

Més enllà de les paneres i les paneretes confeccionades amb cireres climentones que vertebren l’esdeveniment, la programació ofereix una quarantena d’activitats entre les quals destaquen aquelles relacionades amb la cultura popular —actuacions de corals, balls, grallers, gegants i capgrossos...—, la música en directe amb els diferents concerts programats, l’espectacle de “la llegenda del cirerer” o les xerrades i tallers que s’hi duran a terme. El recinte firal obrirà les seves portes dissabte d’11.30 a 21 h i diumenge de 10 a 21 h.

Cireres: collides i a taula

Entre els principals atractius que podrem trobar en l’Exposició de Cireres de Sant Climent de Llobregat destaca la possibilitat d'adquirir i degustar aquests fruits. Al llarg de tot el cap de setmana trobarem davant del recinte firal el mercat pagès en el qual es podran comprar directament dels pagesos i pageses locals les reconegudes cireres climentones. Aquelles persones que no tinguin la possibilitat de visitar l’Exposició de Cireres poden trobar el mercat pagès tots els diumenges del mes de maig  a la plaça de la Vila de 9.30 a 14 h.

De la mateixa manera es pot completar la visita a l’exposició amb una visita al Museu d’Eines del Pagès que obrirà les seves portes d’11 a 14 h  i de 17 a 20 h oferint la possibilitat d’apropar-se al treball i les formes de vida tradicionals de l’entorn rural i amb l’exposició de pintura a càrrec de l’associació Pinzellades a la sala d’actes de la Biblioteca ca l’Altisent, on es podran veure també els 13 cartells participants del concurs.

El comerç local

Les activitats paral·leles que es duen a terme al llarg del cap de setmana compten també amb una de les primeres propostes de la recentment creada Associació de Comerços, Restauració i Serveis amb el joc «Queda’t a Sant Climent, troba l’intrús i aconsegueix el premi!». Aquest anima al conjunt de la ciutadania descobrir els objectes intercanviats entre els diferents establiments participants.

Destaca la disponibilitat d’un tren turístic gratuït que portarà totes les persones visitants directament des del pàrquing del camp de futbol fins al recinte firal, a l’horari indicat.


Consulta el programa d'activitats AQUÍ