Fira del Pa i el Cereal
Del 21 al 22 de maig de 2022
Organitza: Paeria de Cervera
Lloc: Cervera
Les principals novetats d’aquesta edició: la instal·lació d’una carpa a la plaça Universitat, la introducció d’“experiències” gastronòmiques, la commemoració del centenari de la construcció de la Farinera del Sindicat i un nou impuls a la promoció per donar a conèixer el certamen.

La carpa, que estarà ubicada al costat de la plaça Sant Miquel, acollirà els actes protocol·laris; les presentacions, demostracions i degustacions gastronòmiques; i les actuacions musicals.

Les experiències gastronòmiques es concreten en maridatges de pa i olis, fruit de la col·laboració amb la Fira de l’Oli de les Borges Blanques; berenar de pa amb oli, a càrrec de l’Associació de Productors de la Segarra; presentacions dels pans de tros i de mestral; degustacions de panadons i de pa de ronyó; i demostració de cuina en directe (show cooking) a càrrec de la influencer Ana Recetas Fáciles.

La Farinera del Sindicat Agrícola de Cervera es va construir entre els anys 1920 i 1922. Enguany es commemora el centenari i es pretén que per la Fira torni a esdevenir un aglutinador d’activitat. S’oferiran visites guiades gratuïtes a l’edifici i als patis es podrà visitar una mostra d’objectes agrícoles provinents de l’antic Museu del Blat i la Pagesia de Cervera.

Consulteu el tríptic de la programació de la Fira AQUÍ