Ruta DO Penedès a VNG
Del 26 de maig al 18 de juny de 2022
Organitza: DO Penedès
Lloc: Vilanova i la Geltrú
15 cellers DO Penedès i 8 restaurant de Vilanova

En aquesta segona edició de la Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú hi participaran 15 cellers de la DO Penedès: Albet i Noya, Alsina & Sardà, AT Roca, Avgvstvs Forum, Aymar, Celler Hospital de Sitges, Finca Viladellops, Giró Ribot, Molí Parellada, Naveran, Parés Baltà, Propietat d’Espiells, Puig Batet, Sumarroca i U Mes U. Un de les coses que més van valorar els assistents als sopars de la primera edició i que es repetirà enguany, és que durant els maridatges, els elaboradors estaran presents en el sopar per presentar cada vi que es tasti i acompanyaran la degustació explicant la seva filosofia i manera de treballar.
 
El restaurant Cal Pachurri serà l’encarregat d’iniciar la ruta el dijous 26 de maig, maridant els vins Penedès amb una proposta que combina plats d’alta qualitat de peix i marisc com a protagonistes, amb el seu plat estrella de vedella. El seguiran altres restaurants com La Marabanda el 27 de maig, un dels dos espais gastronòmics de La Daurada, amb una carta basada en els productes de la Llotja de Vilanova; el 2 de juny serà el torn del Contrastes by Diego Ferreira, un restaurant de referència per la seva creativitat i múltiples influències culinàries; La Gambarrada el 9 de juny, un local de recent obertura amb una cuina molt atrevida; El Canceller el 10 de juny, un bon local per gaudir d’una cuina elaborada amb carbó d’alzina i productes de proximitat; La Singular el 16 de juny, una de les novetats gastronòmiques de Vilanova; el Gas26 el 17 de juny, un dels restaurants clàssics de la capital del Garraf que aposta per la cuina moderna; i l’Infinit el 18 de juny, un restaurant que s’ha mantingut en el primer nivell des de fa 12 anys.

Els productes de proximitat com a protagonistes

Una de les línies de treball de la DO Penedès que inclou el seu pla estratègic es la de desenvolupar iniciatives que serveixin per reivindicar la qualitat i prestigi dels vins que s’elaboren al territori de la DO Penedès, especialment entre el públic final. Amb la reedició de la Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova, la denominació d’origen vol recolzar al sector vitivinícola i de la restauració després d’una època condicionada per les restriccions de la pandèmia i potenciar el consum de productes de proximitat i el seu alt nivell. Un altre dels aspectes que iniciatives com aquesta busquen, es reivindicar el fet que la DO Penedès també forma part del Garraf, ja que molts dels cellers de la denominació d’origen se situen en aquesta part del territori.
 
Cada experiència gastronòmica tindrà un preu d’entre 45 i 55€. Desprès del gran èxit d ela primera edició, es recomana reservar taula posant-se en contacte directament amb el restaurant on tindrà lloc el sopar-maridatge al que es vulgui assistir.

Tota la informació pot consultar-se a la web de la DO Penedès (www.dopenedes.cat).