IX Fira de la Cervesa Artesana
Dissabte 4 de juny de 2022
Organitza:
Lloc: Càmping Municipal, Tàrrega
L’Associació Agrat i la Cerveseria Matoll organitzaran el pròxim dissabte 4 de juny al Càmping Municipal la 9a edició de la Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega. El certamen torna plenament a la normalitat i ho farà amb una edició que preveu batre tots els rècords. En total hi haurà fins a 17 productors de cervesa artesana (16 nacionals i 1 internacional) que aspiren a superar els registres dels 2.000 litres servits en la darrera edició, que es va dur a terme amb restriccions a causa de la pandèmia.

Les portes del Càmping Municipal s’obriran a partir de les 12 del migdia i romandran obertes fins a les 3 de la matinada amb una àmplia varietat de propostes. En total, hi haurà 17 productors que presentaran les últimes novetats d’un sector que ha crescut molt en els darrers anys, entre les quals hi haurà cervesa sense gluten i sense alcohol. De la demarcació de Lleida hi haurà Cerveseria C13 (la Pobla de Segur), Cerveses Ponent (Seró), La Vella Caravana (Menàrguens), Lo Vilot (Almacelles), Maquis (Montblanquet) i Cerveseria Matoll (Belianes). De la resta de Catalunya assistiran les cerveseres Espina de Ferro (Vilanova del Camí), Lo Gambusí (Tortosa), Rustica Bufona (Escaladei), Reptilian (El Vendrell), Beerretans (Sant Pere de Ribes), Freddo Fox (Barcelona), Quer (Berga), Sitgetana (Sitges) i Segarreta (Santa Coloma de Queralt). A més, també hi haurà Pyrine Beer (El Grado, Osca) i una de les grans novetats serà la presència del primer productor internacional. La irlandesa Oddity Brewing es desplaçarà fins a Tàrrega per mostrar les seves cerveses en la primera fira que participen a l’estat. 

A l’hora de dinar es mantindrà el tradicional dinar popular amb fideuà i paella per a tots els assistents i l’opció corresponent per a vegetarians i celíacs (val a dir que el dinar serà l’única de les activitats per a les quals serà necessària reserva prèvia). També hi haurà altres alternatives amb foodtrucks de pizzes, creps, cocs, hamburgueses, kebabs o alimentació saludable. El certamen mantindrà l’aposta per la programació musical de proximitat amb un cartell que comptarà amb 5 concerts a càrrec dels grups Rocking Tonight, Talkual, Fa1na i Garrapateros més la presència del targarí DJ Ubach, per amenitzar tots els moments com l’esperat escalabirres que tindrà lloc a les 7 de la tarda. Una altra novetat serà la presència d’influencers convidats pel Consell Comarcal de l’Urgell per conèixer el Camí Ignasià.