Festa de la Farigola
Del 28 de maig al 5 de juny de 2022
Organitza: Ajuntament de Prades
Lloc: Prades
El tret de sortida d’actes de la Festa de la Farigola el dona el mercat artesanal i la degustació de tisana de farigola amb mel a la Plaça Major el dissabte 28 de maig. A les dotze del mig dia, l’amenització musical a càrrec de Five Cats Dixie Street Band acompanyarà els visitants pels carrers del poble. A les cinc de la tarda, els nens podran realitzar jocs de fusta a la Plaça Major. A dos quarts de set del vespre, un concert gratuït a càrrec de Cor Mestral i Prades Cor a l’Església tancarà la jornada. A Instagram qui vulgui podrà optar a guanyar un lot de productes alimentaris participant al concurs amb l’etiqueta #festafarigola2022 durant el primer cap de setmana de la festa. Les bases dels concursos es poden consultar a la web www.prades.cat.

El diumenge 29 de maig, inicia la jornada amb el concurs de guarniment de façanes i per segon dia consecutiu, els visitants podran passejar pel mercat artesanal i tastar la tisana de farigola de mel. A les 9 del matí, s’inicia també el XII Concurs de Pintura ràpida d’adults i el VI Concurs de pintura ràpida infantil. A les 10 del matí, la canalla podrà realitzar tallers a la Plaça dels infants. A dos quarts d’onze, la Stromboli Jazz Band amenitzarà el passeig pels carrers del poble. L’Esbart dansaire de Granollers actuarà a la Plaça Major a la una de la tarda. A dos quarts de sis de la tarda, tindrà lloc el lliurament de premis dels concursos, exceptuant el d’Instagram.

El següent cap de setmana, segueix la festa el dissabte 4 de juny amb el mercat de segona mà organitzat per l’associació de joves al Parc de la Font d’en Grau que inclourà actuacions musicals i l’associació de dones farà un taller de centres naturals.

El diumenge 5 de juny, acaben els actes amb la xerrada “El coratge de la farigola i altres plantes contra la pestilència” a càrrec de l’etnobotànica Júlia Carreras, a la Sala 1 d’Octubre al Centre Cívic. A continuació qui s’apunti amb inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme podrà realitzar un taller de “Remeis medievals, elaboració de vinagre medicinal”. Fins diumenge 5 de juny es mantindran encara els guarniments.

Consulta el programa AQUÍ