25a Fira de l'Ou
De l'11 al 12 de juny de 2022
Organitza: Ajuntament de Sant Guim de Freixenet - Mapamundi
Lloc: Sant Guim de Freixenet
La Fira de l’Ou de Sant Guim de Freixenet es comença a celebrar l’any 1996. El nom de la fira es deu al fet que en aquesta localitat hi ha una gran quantitat de granges de gallines ponedores, fet que converteixen a Sant Guim com una de les màximes poblacions productores d’ous de tota Catalunya.

El programa de la Fira de l’Ou d’aquest any recupera el format tradicional d’abans de la pandèmia. A banda de l’obsequi de 20 mil ous, s’oferirà un esmorzar de dos ous ferrats gratuït per a tothom de les 9 a les 11 del matí. El dissabte 11 està prevista una bicicletada, la presentació del mural sobre la història de Sant Guim, i la inauguració de l’exposició ‘Formes invisibles’ a càrrec de Teresa Legarreta. També s’oferirà un espectacle infantil a càrrec d’Alea Teatre.

El diumenge hi haurà diverses actuacions del grup basc Txalapartis, i el Ball d’Espases de Cervera. Com sempre els assistents podran visitar el mercat de productes artesans i de proximitat. Clourà la fira d’obra de teatre ‘M’estreno sota la dutxa’, de Guillem Viladot.

El periodista Manel Alías, fins fa pocs mesos corresponsal a Moscou de TV3 i Catalunya Ràdio rebrà els Ous de plata 2022 a la 25a edició de la Fira de l’Ou de Sant Guim de Freixenet. Aquest any es vol retre un homenatge als periodistes que treballen en els conflictes armats i informen des de primera línia jugant-se la vida en molts casos.

Consulta el programa d'activitats AQUÍ