BDEGUST
Del 2 al 3 de juliol de 2022
Organitza: Associació Cultural de la Font del Balç
Lloc: La Font del Balç, Casserres
El 2 i 3 de juliol la Font del Balç acollirà la 14a edició de la Bdegust. Serà en format presencial, després de dos anys interromputs per la pandèmia. La ja consolidada mostra gastronòmica i vitivinícola es dedicarà un any més a la difusió i promoció de vins elaborats arreu del territori i de productes alimentaris elaborats a la comarca i és organitzada per l’Associació Cultural de la Font del Balç i amb el suport de l’Ajuntament de Gironella.

El tret de sortida serà el tast de vins i formatges catalans a càrrec de Ramon Roset el dissabte, 2 de juliol, al vespre. Per primera vegada, el tast es farà a l’aire lliure i en horari nocturn, acompanyat de tapes a la fresca per a qui vulgui. El preu del tast és de 25 euros, o 35 euros amb sopar inclòs, i les inscripcions es poden fer fins al 26 de juny en línia a través de l’Instagram de la mostra  @bdegust o presencialment a la Llibreria Guinó, La Font del Balç, La Forkilla i La Barana. La primera jornada acabarà amb un concert de B.A.D trio.

El dia de la mostra, però, serà el diumenge 3 de juliol. Des de les 11 del matí i fins a les 9 del vespre la Font del Balç acollirà els viticultors, cervesers, restauradors i artesans que oferiran els seus productes als visitants. Enguany hi participaran 8 cellers de 5 Denominacions d’Origen diferents:
 
  • DO Pla de Bages: Fargas Fargas, La Diferenta i Oller del Mas
  • DO Terra Alta: Herència Altés
  • DO Montsant: Celler Ronadelles
  • DO Navarra: Bodegas Máximo Abete
  • DO Cava: Artium i celler cooperatiu d’Artés

Pel que fa a cervesers enguany s’ha convidat a la cervesa “Bdegust”, una cervesa ecològica i 100% que comparteix nom amb la mostra. La Forkilla, amb la xef Sílvia Martínez, cobrirà la part dels restauradors; i Blancafort, Cal Músic, Casa Enfruns, Puigfitó i el Forn d’Avià, tots artesans elaboradors de la comarca, completaran la mostra. Com ja és habitual, al matí hi haurà música amb el DJ Roger Soul. Funky-soul 70’s i al vespre el protagonista serà el DJ Principia DJ.

Enguany també es recupera el concurs de DibuixMenuts, els tallers BdegustMenuts i els diversos concursos, tant en línia com presencials. Els establiments adherits a l’Associació de Comerciants de Gironella entregaran una butlleta per cada compra que es faci al municipi i s’haurà de dipositar el dia de la mostra en una urna. En acabar la jornada es realitzarà el sorteig.