Festival Riubombori
Dissabte 2 de juliol de 2022
Organitza: Associació Cultural Jordi Francolí
Lloc: Museu Vida Rural, Espluga de Francolí
El Museu de la Vida Rural tornarà a acollir el Festival Riubombori, organitzat per l’Associació Cultural Jordi Francolí amb un cartell que combina tres bandes de música i dues sessions de punxadiscos. Seguint les petjades de les darreres edicions, el Riubombori se centra a portar novetats discogràfiques en llengua catalana a l’Espluga de Francolí en format d’entrada gratuïta. 

La jornada l’iniciarà la banda granollerina Bucòlic. Després de participar amb força èxit al programa Cover de TV3, han publicat el seu primer treball discogràfic amb el títol Ara que et conec (RGB Suports, 2021). Bucòlic ha estat nominat per votació popular com a millor grup revelació del 2021 als Premis Enderrock 2022; tanmateix, Ara que et conec forma part de la selecció dels 100 millors discos del 2021 de la revista Enderrock. Marina Miralles (veu, teclat i baix), Toni Miralles (guitarra) i Ferran Bretcha (bateria) conformen aquesta proposta musical que aposta per una sonoritat pop molt agradable, fresca i aparentment senzilla que treballa lletres profundes i inspiradores.

Tot seguit es podrà gaudir dels valencians Aina Palmer, ens presenten una proposta transgressora que juga amb la desconstrucció de la música folklòrica a cop d’electrònica experimental, amb un resultat fortament  ballable, festiu i ple de missatge. Després de Psicopompa (autoeditat, 2019) i Fallanca (autoeditat, 2020) que va ser seleccionat entre els 100 millors discs del 2021 per la revista Enderrock, aquest duo format per l’artista de Borriana, Aina Palmer i Jordi Palau (excantant d’Orxata Sound System) acaben de presentar el seu tercer disc Solatge (autoeditat, 2022), ple de provocació i referents a la cultura valenciana.

Renaldo & Clara encapçalen el cartell del Riubombori 2022 per presentar-nos el seu darrer projecte L’amor fa calor (Primavera Labels, 2020) valorat com un dels millors 20 àlbums de l’any 2020 per la revista Enderrock i Premi Institut Ramón Llull 2021 a millor àlbum en català. La formació lleidatana, amb més de deu anys de trajectòria, sis àlbums publicats i liderada per Clara Vinyals serà l’encarregada de tancar el cicle de concerts del Riubombori amb la seva proposta pop, amb lletres imprescindibles i fresques, amb una sonoritat plena de detalls i alegria.

La nit la tancaran els punxadiscos Etzsche i Club8. El primer, provinent de les Borges Blanques i establert a Cambrils, oferirà una excel·lent selecció de música ballable. Club8, format per SanVinilo i Urbexfart, tots dos de l’Espluga de Francolí, portaran els millors vinils de rock, funk, soul, pop, surf, swing i grans hits de la música de ball.

Durant la vetllada es podrà tastar una selecció de cerveses artesanals, vins del territori i altres begudes a la barra de l’entitat. També es comptarà amb la presència d’un foodtruck amb productes de Km0.

El Riubombori serà d’entrada gratuïta i lliure i s’inclou la possibilitat de fer una donació per tal d’assegurar la continuïtat del festival accedint a www.riubombori.cat.