51a Festa de la verema
Del 26 al 28 d'agost de 2022
Organitza: Ajuntament de l'Espluga de Francolí - DO Conca de Barberà
Lloc: L'Espluga de Francolí
El vi tornarà a ser el protagonista de l’Espluga de Francolí del 26 al 28 d’agost de 2022 a la 51a edició de la Festa de la Verema DO Conca de Barberà, una edició que recupera el format habitual després de dos anys marcats per la pandèmia de la Covid-19 i amb la qual es vol consolidar la proposta d’expandir-se de cara a nous públics, de fora de la comarca, i atreure l’atenció d’un sector més especialitzat per alguns dels actes.

Una de les principals novetats d’enguany, pensada per aquest públic més especialitzat és l’activitat “La Cara B de la Conca de Barberà” organitzada per la Conca 5.1 i amb la que es pretén mostrar els vins més desconeguts de la comarca amb acompanyament musical d’Alexandre Bonanit.

Enguany es recuperarà el recinte firal de la Plaça Montserrat Canals amb el seu format habitual, sense restriccions ni inscripcions prèvies. Hi participaran un total d’onze cellers de vins i caves de la comarca, així com diverses parades de productes de proximitat.


Activitats per totes les edats i públics

La Festa s’iniciarà el dissabte 27 d’agost a les 6 de la tarda amb l’acte inaugural al Jardí dels Francolins i l’entrega dels premis del 31è concurs de vins organitzat per la DO Conca de Barberà i l’obertura del recinte firal. Abans, però, ja hi ha actes programats, com el concert de Roger Mas el dijous 25 d'agost al Museu de la Vida Rural o un tast-maridatge organitzat amb el sommelier Ramon Roset per descobrir els vins de la Conca de Barberà maridats amb xocolata, al mateix Museu.

Per apropar el món del vi als joves d’entre 18 i 25 anys es repeteix enguany el Tast Sub-25, el dissabte al vespre a la Piscina Municipal. A càrrec de Jordi Roig i Kepa Martínez se serviran “combinats de vi”, còctels fets amb vi. Durant el cap de setmana hi haurà diverses propostes musicals com el concert itinerant de Swing Engine Música o les actuacions de La Ludwig Bans o Leitmotiv.

Durant el cap de setmana també es podrà gaudir d’una exposició homenatge a la terra i a la pagesia, amb fotografies a vista de dron de la Sara Boldú al vestíbul del Teatre del Casal. El dissabte 27 es projectarà el film “L’âge d’or” de Jean-Baptiste, a càrrec de Most Festival i del Museu de la Vida Rural. Aquesta edició també comptarà amb activitats per als més petits, com el taller Pintem amb vi a càrrec de Marta Arañó i un taller de bombolles organitzat per la companyia Marieta Voltereta. 

En el marc de la Festa de la Verema es proposa la 6a caminada guiada entre vinyes, en la qual l’empresa Drac Actiu organitza dos recorreguts, un entre 10 i 12km i un altre entre 4 i 6km, per gaudir del paisatge vitivinícola de la zona. 


Consulta tota la programació AQUÍ