Mercat Medieval de Guimerà
Del 13 al 14 d'agost de 2022
Organitza: Ajuntament de Guimerà
Lloc: Guimerà
El 18 de juliol del 1294, el rei Jaume II va atorgar a l’antiga vila de Guimerà el dret a celebrar el mercat setmanal. Amb aquest dret els primers barons de Guimerà farien créixer el seu poble, sent un nexe de trobada, d’intercanvi de mercaderies i de contractes. En 1417, el rei Alfons el Magnànim va reconèixer el mercat setmanal de Guimerà que va començar a celebrar-se cada dimecres, enlloc dels dimarts. El 1526 l’emperador Carles I ratificà el dret a fira de la vila. El 1994, 700 anys després, el poble de Guimerà va recuperar el mercat com a festa tradicional.

El Mercat Medieval de Guimerà arriba a la seva 27 edició consolidat com una de les fires medievals més importants de la demarcació de Lleida, amb l’objectiu de donar a conèixer i proposar la revitalització del poble de Guimerà, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, així com convertir la festa en un punt de trobada d’amics dels pobles de l’entorn i d’arreu de Catalunya.

Aquest any com a gran novetat, mercat nocturn! Gaudeix de les parades fins ben entrada la nit i del recorregut ple de llum i història!

Consulta el programa AQUÍ

Consulta el plànol AQUÍ