Vins amb història
Divendres 19 d'agost de 2022
Organitza: Celler Llivins i el Museu de Llívia
Lloc: Museu de Llívia
El celler Llivins i el Museu de Llívia repeteixen l’experiència de l’any passat i oferiran, aquest estiu, una visita guiada conjunta que han batejat amb el nom de “Vins amb història”. L’èxit i la bona acollida de la iniciativa del 2021 ha fet que empresa i museu hagin convingut en ampliar el nombre de visites. Així, enguany, hi haurà dues visites que estan programades pels dies 12 i 19 d’agost. L’activitat comença a les 10 de matí, al Museu de Llívia.

Per a inscriure’s cal adreçar-se a l’oficina del museu o trucar al número de telèfon 972 89 63 13. Les visites estan limitades a un màxim de 25 persones. El preu és de 12 euros que inclou, a banda de l'entrada lliure al museu per a la resta del dia —i que permet als participants poder veure les altres col·leccions interessants que té l'equipament cultural—, un tast del vi Blanc DNEU, un tast comentat pels enòlegs del celler.

“Vins amb història” dona a conèixer la col·lecció del museu des d'una altra perspectiva, centrada en l'evolució històrica de la vinya, la producció i el consum de vi a la comarca, i la relació estreta que mantenien els farmacèutics amb l'enologia. El museu de Llívia conserva diversos objectes farmacèutics que també han tingut una aplicació a l'enologia.

La visita comença al museu on s'explicarà diferents aspectes com ara l’evolució del clima des de fa aproximadament vint-i-cinc mil anys i com això ha fet que en moments concrets la vinya retrocedeixi, o avanci. O com els cerdans, davant d'un clima hostil per a la vinya, i davant d'un aliment d'importància bàsica, se les han empescat per conrear-la. I com s’ho han fet per importar, conservar i distribuir el vi, o bé gravar-lo amb impostos o regular-ne la venda. Finalment, es posarà en relleu l'estreta relació entre l'enologia i la farmàcia.

Després d'aquesta introducció, els visitants sortiran direcció al celler Llivins on els enòlegs de l'empresa els explicaran les característiques de les instal·lacions i la recuperació de la vinya que s'està fent a Llívia i altres indrets de la Cerdanya.

En acabat, la proposta de visita guiada ofereix un tast del vi Blanc DNEU, un tast comentat pels enòlegs del celler.


Més informació AQUÍ