Mercat del Bolet de Cal Rosal
setembre - octubre - novembre
Organitza: Cal Rosal
Lloc: Cal Rosal
Les pluges del mes d’agost avancen al 3 de setembre l’obertura del Mercat del Bolet de Cal Rosal.

Tot i que a nivell de país estem vivint encara uns moments molt delicats pel què fa a la gestió de l’aigua i especialment a les seves reserves, només cal veure el pantà de la Baells, les pluges del mes d’agost han revifat les zones boscoses i han aportat prou humitat com perquè es prevegi una bona temporada del bolet. Això ha portat a anticipar una setmana l’obertura del Mercat del Bolet de Cal Rosal. Les expectatives són bones i ja a inicis del mes d’agost les parades boletaires del mercat van proposar l’obertura per al 3 de setembre, fet que es va atendre i així s’ha organitzat.

Com en els darrers anys, es compta amb parades especifiques de bolets i de productes gastronòmics de proximitat del municipi i comarca. Bolets del Berguedà, embotits, mels, formatges i pa artesanal són alguns dels productes tradicionals d’un mercat que un cop més es mantindrà obert de manera diària durant els mesos de setembre, octubre i el què duri la temporada del bolet al mes de novembre.

Per altra banda, també destaquem que l’Ajuntament d’Olvan ha programat un conjunt d’actes paral·lels durant alguns caps de setmana del mercat amb l’objectiu de dinamitzar-lo i d’atraure diferents públics. D’aquesta manera, el 24 i 25 de setembre es celebrarà la quarta edició de la Festeta de la Cervesa Artesana, que combina la degustació de cerveses artesanes, algunes tapes dels restaurants de Cal Rosal i bona música en directe. Igualment, el 22 i 23 d’octubre es celebrarà la Festa del Bolet de Cal Rosal. I finalment, el 30 d’octubre hi haurà una nova mostra del Mercat de Productors del Berguedà.

Una programació que té pretén dinamitzar la zona comercial de Cal Rosal durant uns mesos on l’afluència de visitants a la comarca augmenta de manera considerable i on Cal Rosal segueix sent un punt de referència per tothom, visitants i habitants de la comarca.