6è Festival Di(vi)nes
23, 30 de setembre i 7 d'octubre
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Lloc: Reus i Altafulla
Les ciutats de Reus i Altafulla tornaran a ser la seu d’una nova edició del festival Di(vi)nes que organitza l’associació cultural Etcètera i que enguany arriba la sisena edició. Amb l’únic objectiu de promoure la creativitat en clau femenina, aquest esdeveniment porta a escena durant tres setmanes a tres poetesses i tres cantautores.

El vi és el tercer element clau perquè a cada concert s’ofereix gratuïtament als assistents una copa del vi escollit i també una bosseta d’avellanes torrades de la DOP Avellana de Reus que col·labora en aquest festival. Un any més, La Fira Centre Comercial, la Diputació de Tarragona i la Fundació Privada Mutua Catalana són els patrocinadors del Di(vi)nes.


Els concerts

Enguany el primer concert tindrà lloc al divendres 23 de setembre a La Fira Centre Comercial de Reus amb el tast poètic de l’escriptora lleidatana Ester Enrich Coma i el concert de la cantautora Anna Murillo, de Vilassar de Mar. El vi del concert serà de la DO Priorat i es diu Glops. El concert, com tots els del Di(vi)nes, començarà a les 21.00h.

La segona actuació, en aquest cas a la plaça de l’Església d’Altafulla, serà el divendres 30 de setembre també a les nou de la nit. La rapsoda i directora teatral Joana Badia posarà la poesia a l’abast del públic que, posteriorment, gaudirà del concert de la barcelonina Lia Sampai qui presentarà el seu disc “Amagatalls de llum” i altres creacions. El vi que s’ha escollit en aquesta ocasió és el “Tatxam” del celler Estol Verd de Rodonyà, de la DO Tarragona.

El tercer i últim concert del Di(vi)nes tornarà de nou a La Fira Centre Comercial. Serà el divendres 7 d’octubre, a les 21.00h, amb el tast de poesia la periodista veneçolana Marianella Yanes i la música de la cantautora italiana Laura Milazzo. El Vi Coordenades, de la DO Tarragona, completarà aquella nit de tancament de la sisena edició del festival.


Suport a la creativitat artística femenina

El president de l’associació Etcètera, Òscar Ramírez Dolcet, explica que “el Di(vi)nes segueix sent un festival de suport a tota aquella creativitat artística que fan les dones en aquest país i, al mateix temps, és una eina important per a generar cultura, sinergies i transmissió de coneixements entre els qui actuen i els qui assisteixen als concerts”.

Com sempre, els tres concerts del festival Di(vi)nes són gratuïts però en el cas d’Altafulla, si es vol tenir accés a la copa de vi i les avellanes cal passar abans a recollir la invitació per l’ajuntament o demanar-la al correu [email protected], perquè hi ha un límit de 150 consumicions. De totes maneres, al concert hi podrà assistir tothom que vulgui.


Font: canalreustv.cat