Mercat de Mercats
Del 21 al 23 d'octubre de 2022
Organitza: Mercats Municipals de Barcelona
Lloc: Plaça de les Glòries, Barcelona
Els dies 21, 22 i 23 d’octubre la plaça de les Glòries Catalanes tornarà a acollir la Fira Mercat de Mercats, la gran festa per celebrar els mercats de Barcelona i la gastronomia de proximitat i sostenible.

L’objectiu principal de la Fira és la promoció dels mercats municipals i els seus valors, com la sostenibilitat, el consum del producte de proximitat i el seu paper com a difusors d’una alimentació saludable i de la gastronomia del territori. Enguany, també es vol reforçar la idea de la Xarxa de Mercats Municipals com a motors econòmics i socialitzadors dels barris, representants del comerç de proximitat i dinamitzadors del territori. En aquest sentit, la Fira serà un aparador fidel dels mercats de la ciutat, ja que estaran representades les diferents denominacions de producte fresc, sense oblidar la varietat i les especialitats dels mercats no alimentaris.

A la zona de restauració, com cada any, es podran tastar degustacions de tapes elaborades per restauradors del territori, bars de mercat i els comerciants dels mercats que hi participin en aquest espai. Tot acompanyat amb vins, caves del país, cerveses o altres begudes que se serviran a les barres.  Per facilitar la venda de productes com la carn o el peix fresc, la Fira tornarà a comptar amb un espai amb barbacoes perquè qui vulgui pugui cuinar “in situ” el producte comprat i consumir-lo a les zones habilitades.

Espais
  • Parades de Mercat: espai de compra de productes dels comerciants i les comerciantes dels Mercats Municipals de Barcelona, alimentaris i no alimentaris.
  • Restaurants: diversos restaurants de la ciutat de Barcelona que treballen amb producte de mercat i de proximitat. Els assistents podran comprar directament als restaurants sense tiquets previs.
  • Zona de Barbacoes: espai on es podrà cuinar el producte fresc comprat als estands: carn, peix, verdures... per consumir-lo al mateix recinte. Els assistents que comprin producte fresc podran gaudir de l’experiència de comprar i menjar al moment.
  • Espai pícnic: espai reservat per menjar.
  • Espai familiar: espai amb activitats per a infants, amb biblioteca i tallers de ‘El Culturista’ i Mercabarna.
  • Aula: espai per presentacions, xerrades i tallers relacionats amb l’alimentació sostenible, saludable i de proximitat, i on també es podran fer tastos de begudes, còctels i maridatges.
  • Barra de begudes: a la barra de begudes es vendran tiquets de consumició de cerveses Damm, aigües, refrescos, vins i caves de les D.O’s de Catalunya de la mà de l’INCAVI.
  • Música i espectacles: la Fira estarà amenitzada cada dia amb diferents espectacles i actuacions musicals, emmarcades en la campanya ‘Sons de Ciutat’, un programa que porta la música en viu als mercats i eixos comercials de la ciutat per promocionar i dinamitzar l’activitat econòmica i el comerç local.

Horaris

21 d’octubre d’11 h a 22 h
22 d’octubre d’11 h a 22 h
23 d’octubre d’11 h a 21 h