IV Jornades de la Garrofa
Del 21 d'octubre al 6 de novembre
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Lloc: Altafulla
La tardor gastronòmica és, a Altafulla, sinònima de Jornades Gastronòmiques de la Garrofa, un esdeveniment culinari que ha recuperat enguany la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla.

Amb la quarta edició d'aquestes jornades, es consolida un esdeveniment gastronòmic que ha buscat  “l'aplicació culinària d'un producte que tenim al nostre voltant i que compta amb moltes altres aplicacions en àmbits molt diversos”.

D’altra banda, la cita coincidirà amb la Festa Major de Sant Martí, ja que començarà aquest divendres 21 d’octubre i acabarà el primer diumenge de festes, el 6 de novembre.

L’ambaixador d’enguany, el Dr. Joan Tous, enginyer agrònom i reconegut estudiós d’aquest fruit de secà del nostre entorn, ha remarcat les propietats de la garrofa com “un dels fruits més antioxidants que tenim al nostre abast”.
 

El concurs a les xarxes socials

La mostra també comptarà amb un concurs de fotografies a les xarxes socials que anima els participants a penjar fotos dels plats amb l'etiqueta #LaGarrofaAltafulla2022. D’entre totes, les tres millors fotografies seran obsequiades amb un àpat per a dues persones en un dels restaurants participants de les Jornades i un llibre “La pastisseria i la cuina de la garrofa”. 

Les persones premiades es donaran a conèixer el dia 14 de novembre i es comunicaran al web de l’Ajuntament www.altafulla.cat. L’àpat per a dues persones es podrà fer de dilluns a divendres i tindrà validesa fins al 31 desembre de 2022.


Vuit restaurants participants a les Jornades Gastronòmiques de la Garrofa 

Durant les jornades es podran degustar menús originals que van dels 15 als 38,5 euros als restaurants La Taberna del Mar, La Volta, La Toque, Oreneta, Bruixes de Burriac de l’Hotel Gran Claustre, Voramar - Cal Vitali , El Tiberi (Hotel Yola) i la Pizzeria Sardenya. 

Plats com fricandó de vedella amb bolets i farina de garrofa, bombó de xocolata Excelsior amb garrofa fumada a Malta o pop a la planxa amb allioli d’all negre i garrofa faran les delícies dels comensals.


Consulta el llibret de les jornades AQUÍ