Suquet de Peix de Roses
Del 21 d'octubre a l'1 de novembre
Organitza: Ajuntament de Roses
Lloc: Roses
Del 21 d'octubre a l'1 de novembre, Roses celebra una nova edició de la campanya gastronòmica del Suquet de Peix, plat estrella de la gastronomia rosinca. Un total de tretze restaurants rosincs oferiran a les seves cartes entre aquestes dates, menús que oscil·laran entre els 23 i el 54 €, amb el suquet com a plat estrella, entrants, postres i maridatge amb vins DO Empordà.

Els restaurants participants són Avinguda, Bitákora, Ca la Valeria, Mirador de l'Almadrava, Trull, Falconera, Cala, Ancora, Risech, Roc Fort, Sa Brasa, Santa Llúcia i Sumac, que acompanyant el suquet oferiran també entrants com carpaccio de gambes de Roses, pop de Cap de Creus a la brasa, croqueta de moniato i bolets amb cruixent de pernil ibèric, daus de bacallà en tempura amb mel i pinyons, o trilogia de raviolis de gamba, entre d’altres.


Origen pesquer

La recepta originària preparada pels pescadors durant les seves jornades de feina consistia en patates i morralla, aquelles peces de peix menys cotitzades a la llotja. Amb el pas del temps, els restaurants de la localitat han anat perfeccionant i reinventant aquella elaboració, substituint la morralla per peixos com rap, mero, daurada, congre, escamarlans…


Suquet de Peix… maridat amb vins de la DO Empordà

El maridatge perfecte a tots aquests saborosos menús el proporcionen els excel·lents vins de la DO Empordà. Entre els vins seleccionats pels restaurants participants en la campanya figuren: Garoina (celler Oliveda), Xerrameca (celler Perelló), Indispensable (celler Oliver Conti), Dinarell (Cooperativa Agrícola de Garriguella), Clos Primat (celler Oliveda), Vinya Verdera (celler Empordàlia) o Inspirador (Bodega Perelada).


Concurs a Facebook

Com a al·licient per als aficionats a les xarxes socials, els seguidors de la pàgina de Turisme de Roses (facebook.com/visitroses) poden també participar en un sorteig el premi del qual consistirà en un menú per a dues persones a un dels restaurants participants. Es fa des de principis d'octubre i cada dia se sortejaran dos menús del Suquet de Peix en un establiment diferent.


Consulta els restaurants i menús AQUÍ