VedellaTast i Fira Comerç
Del 22 al 23 d'octubre de 2022
Organitza: Ajuntament d’Alcarràs - Associació de Ramaders de Boví d’Alcarràs - Associació de Productors de Boví de Carn de Catalunya - Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat
Lloc: Alcarràs
La plaça del Mercat d’Alcarràs acull aquest el dissabte 22 d’octubre, la segona festa Vedellatast, que tindrà com a convidats estrella a Carme Ruscalleda, la guardonada cuinera catalana, propietària de l’actual Cuina Estudi i amb una llarga i exitosa carrera professional que, entre altres premis, l’ha fet posseïdora de fins a set Estrelles Michelin, els Premis Oscar de la gastronomia internacional.

Ruscalleda oferirà una conferència en la qual explicarà els beneficis del consum habitual de la carn de vedella, producte central de la festa que començarà a les 18:30 hores a la plaça del Mercat, prop del poliesportiu d’Alcarràs. Després de la xerrada de Ruscalleda, el mediàtic xef lleidatà David Molina, actual responsable d’Amai Food Porn, un projecte recent amb el qual el cuiner viatja pel món i vol fer-se un lloc a la Guia Michelin, farà un ‘showcooking’ a l’escenari instal·lat a la plaça on cuinarà una recepta d’una tapa de vedella ideada per Ruscalleda.

A més a més, el doctor Ramon Estruch oferirà una conferència sota el títol 'Dieta saludable mediterrània' en la qual explicarà, entre altres coses, els beneficis del consum regular de vedella.


30 anys de Fira del Comerç i del Rebost

Diumenge, dia 23 d’octubre, la mateixa del Mercat acollirà la trentena edició de la Fira del Comerç i del Rebost, un certamen consolidat a la capital del Baix Segre i que en la present edició compta amb un total de 86 comerços i empreses de serveis que exposaran els seus productes de qualitat i proximitat. Hi haurà 98 carpes que es podran visitar des de les 10:30 fins a les 20:30 hores.

“Els comerços i expositors són de productes de rebost en l’àmbit de la fruita i la carn de les nostres terres i mostraran les seves confitures, conserves i embotits en una jornada festiva. A més, el dia estarà replet d’activitats i festa”, detalla l’alcalde, Jordi Janés, qui afegeix que “per a Alcarràs, aquesta fira és l'oportunitat de donar-se a conèixer els productes de proximitat donar una empenta al teixit comercial i productiu de la nostra vila, així com projectar la fruita i la carn de la nostra terra”.

A més a més dels comerços i productors de fruita i carn, la XXX Fira del Comerç i del Rebost també comptarà amb la participació de 8 associacions i 48 empreses de comerç i serveis locals, que tindran les seves carpes. Igualment que l’any passat, durant la jornada les persones visitants podran gaudir d’una exposició de vehicles antics amb camions, tractors, maquinària agrícola, cotxes i motos.


I del 14 al 30 d’octubre, tots els restaurants del municipi que s’hagin adherit a la festa serviran menús del Vedellatast. Consulta'ls AQUÍ