Exposició de bolets
Del 22 al 23 d'octubre de 2022
Organitza: Tocats del Bolet - Ajuntament del Morell
Lloc: El Morell
Malgrat la calor inusual d’aquests últims dies, que està retardant una mica la temporada, amb l’arribada de la tardor arriben també els primers bolets. Un moment de l’any que, al nostre municipi, és sinònim de l’Exposició de Bolets del Morell. Un any més, l’entitat Tocats del Bolet, amb la col·laboració del nostre consistori, organitza una nova mostra micològica, un esdeveniment amb una llarga i consolidada trajectòria que aquest 2022 assoleix la 26a edició.

L’acte torna, amb novetats, després de dos anys d’aturada forçada per la pandèmia de Covid-19. El principal canvi és el trasllat de l’exposició al Centre de Serveis per a la Gent Gran, on es podran veure unes 200 varietats diferents de bolets. “En els darrers dies i setmanes hem fet molts quilòmetres per anar-ne a buscar”, explica Francisco Villanueva, un dels membres fundadors de l’entitat. Així, s’han desplaçat fins al Pirineu català, i també fins a Terol, per poder oferir una mostra ben àmplia i completa. “Més a la vora, els bolets començaran a sortir cap a finals d’aquesta setmana”, avança.

Villanueva també desvetlla una de les sorpreses que tenen preparades per aquest cap de setmana: “farem un castell de bolets, en homenatge als castellers de Catalunya”. Un motiu més perquè els aficionats a la micologia no es perdin la cita.

La mostra es podrà veure dissabte 22, de 16 a 21 hores, i diumenge 23, d’11 a 20 hores. Com és habitual, s’hi podran contemplar tant espècies comestibles com no comestibles, a fi que els visitants puguin aprendre a distingir-los. A més, i com ja és tradició, diumenge al migdia arribarà el moment gastronòmic de l’esdeveniment, amb una degustació al pati del Centre de dia de plats elaborats amb els bolets com a ingredient bàsic.