Fires de Sant Narcís
Del 28 d'octubre al 6 de novembre
Organitza: Ajuntament de Girona
Lloc: Girona
Més de 200 activitats formaran part de la programació de les Fires de Sant Narcís d'aquest 2022, que tindran lloc del 28 d'octubre al 6 de novembre. La festa major de Girona apostarà un any més per la cultura popular, per una programació musical amb noms destacats de l'escena nacional i amb talent local i per les propostes als diferents barris de la ciutat.

Un any més, les propostes tradicionals de la cercavila de gegants i els balls de la imatgeria festiva donaran el tret d'inici a les Fires el divendres 28 d'octubre, juntament amb el pregó, i el castell de focs les tancarà el dia 6 de novembre al vespre. 

La programació musical es dividirà principalment entre La Copa, que acollirà com a caps de cartell Skatalà, Els Catarres, Doctor Prats i Miki Nuñez, i el parc del Migdia, que es consolida com a escenari de Fires i comptarà amb actuacions com La Ludwig Band, Ken Ishi, Xarim Aresté, Maria Jaume o Germà Negre, que hi oferirà un espectacle inèdit amb la participació de la imatgeria festiva de la ciutat i els Diables de l'Onyar. Les Fires també comptaran amb els concerts de les orquestres Selvatana, Maravella, La Principal de la Bisbal i Montgrins al parc del Migdia. Cal destacar que la programació musical s’ha treballat en xarxa amb La Marfà i l’Auditori de Girona.

Enguany, després de les restriccions per la COVID-19, es recuperen tots els actes de cultura popular com la pujada del pilar de 4 a les escales de la catedral i els correfocs, mentre que la resta de propostes es duran a terme sense cap restricció: la passejada de capgrossos, la diada castellera, la Festa Major dels 4 Rius o la trobada de gegants. S’afegeixen nous actes com el primer combat de glosa de les Fires –organitzat amb la col·laboració d'El Foment-, l'Anxovada amb Les Anxovetes i Arjau i l'espectacle del 25è aniversari de l'Escola Municipal de Música. 

Seguint amb la descentralització de la festa major de la ciutat, enguany s'incorporen a les Fires espais com el passeig de Francina Boris i Codina, on es farà una ballada de sardanes el dia 30 d'octubre en homenatge a la locutora de ràdio gironina, Francina Boris i Codina (1915-2013), i la plaça de Celestina Vigneaux, on hi hauran les atraccions sostenibles el dia 31 d'octubre al matí. Aquesta activitat infantil també s'ha programat el dia 1 de novembre a la plaça de Pere Calders

Pel que fa a les activitats familiars, cal destacar les actuacions musicals de La Copeta, amb Rock per Xics, Reggae per Xics i Lali BeGood. Enguany les Fires en silenci seran el dia 2 de novembre, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h, i la jornada econòmica de Fires serà el dia 3 de novembre a partir de les 17 h. 


Consulta AQUÍ la programació de les Fires de Sant Narcís de Girona, que inclou els actes institucionals, populars, infantils i familiars, esports, exposicions, fires i mercats.