L'Invisible
Dissabte 12 de novembre de 2022
Organitza: Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Lloc: Vilafranca del Penedès
La segona edició de L’Invisible, la fira d’allò que no has vist, serà aquest dissabte 12 de novembre a la Plaça de l'Oli de Vilafranca del Penedès, de les 10 del matí a la 1 de la matinada.

Hi participaran un total de 48 joves, amb 18 parades de projectes juvenils, 8 actuacions, 6 tallers, tast de vins 18/35 al Vinseum amb cellers impulsats per joves i la proposta gastronòmica dels Tastets del Mercat de la Carn, que durant tot el dia oferirà degustació de tapes a la mateixa plaça de l’Oli i de la Vall del Castell.


Espai parades
Els 18 projectes de talent jove que participaran a l’espai mercat de L’Invisible, en funcionament de 10 del matí a 7 de la tarda, pertanyen a àmbits diversos: il·lustració, disseny gràfic, joieria, literatura infantil i juvenil, productes tèxtils, moda, brodats, salut femenina, fotografia i artesania aplicada a productes infantils, ecològics, brodats o fusteria.

Espai tallers
Es faran sis tallers al llarg de la jornada: arts plàstiques, dansa, activitats de narració de contes i taller de gestió emocional. Encara queden algunes places disponibles, ja que s’han mantingut les inscripcions realitzades per l’anterior data. Per participar-hi cal fer inscripció prèvia a la pàgina web joventut.vilafranca.cat.

Espai escenari
Fins a 9 projectes artístics de música, dansa i monòlegs que presentaran el seu art en viu amb propostes de petit format, en un escenari a tocar del públic i amb espai de descans per als qui s’apropin al mercat. A partir de les 12 i fins a les 2 del migdia, a l’escenari hi podrem seguir monòlegs i un espectacle de dansa. A partir de les 17.30 i fins a la 1 de la matinada, hi haurà actuacions musicals, tant en format acústic com de música electrònica.

Espai gastronòmic
Una altra de les novetats d’aquest any és la participació de 2 cellers joves, on es podran degustar i comprar els seus productes. L’horari serà de les 6 de la tarda fins les 10 de la nit. En aquest mateix espai, es podran trobar els Tastets al Mercat, que complementen la jornada amb l’oferta gastronòmica de tapes que ofereixen els paradistes del Mercat de la Carn.

Tast de vins 18/35
El proper dia 12 de novembre hi haurà de nou la col·laboració de Vinseum, oferint un tast de vins de la mà de cellers joves, Mulet Viticultors i Enlaire Vins, a les 12 del migdia a la terrassa del Vinseum. Per participar-hi, cal inscripció prèvia.


Per aquesta edició, es compta amb un escenari alternatiu en cas de pluja. La fira s’ubicaria al Claustre de Sant Francesc, de 10 del matí fins les 9 del vespre. L’espai de les parades es trobarà al voltant del Claustre, incloent els dos cellers joves i els Tastets al Mercat. Els tallers es portarien a terme a la Sala Capitular. L’escenari també s’ubicaria al voltant del claustre, tot i que els horaris de les actuacions es veurien modificats per poder finalitzar a les 9 del vespre.