4a Fira de l'Olivera
Diumenge 13 de novembre de 2022
Organitza: Ajuntament de Santa Oliva
Lloc: Santa Oliva
Santa Oliva celebrarà la quarta edició de la Fira de l’Olivera el proper diumenge 13 de novembre al voltant de la Plaça del Monestir. Una jornada per despertar els sentits, per viure i gaudir amb família i amb els amics, per conèixer la història de les oliveres, per descobrir Santa Oliva. Enguany, la Fira es farà en diumenge per arribar més a un públic familiar. Els actes de la 4rta edició començaran el divendres 11 de novembre de 2022, a les 19:30h al Monestir de Santa Oliva amb la presentació de llibre “La cuina de Maria Poch Constantí. El cicle de l’olivera” a càrrec de les autores: Gisela Alcón i Glòria Mohedano.

El dia fort, serà el diumenge 13 de novembre de 2022. A partir de les 9:00h a la plaça del Castell, tothom que ho vulgui podrà participar a la Caminada popular per l’entorn de Santa Oliva. I a partir de les 9:30h a la plaça del Monestir es farà un esmorzar popular amb pa torrat amb oli d’oliva. El preu per participar serà de 2€. A partir de les 11h del matí, es farà la inauguració oficial de la Fira i començarà la fira talment dita. Durant tot el dia podrem gaudir de diversos estands amb exposició i productes relacionats amb el món de l’olivera, productors i artesans del territori. A més, es faran diverses demostracions d’oficis: bufador de vidre, alabastre, enfeltrador i filar cotó. Els visitants i públic que ho vulgui, podrà participar als tallers familiars i d’adults de ceràmica, de polseres de cotó, de llana i sabó, de titelles, d’ocells de cartró ide preparació d’olives. Seguidament, com a novetat, hi haurà un dinar popular amb tast d’escudella casolana a 3€ el tiquet. I qui ho desitgi, també es farà una visita guiada al Monestir i al Castell.

Durant la cloenda, a partir de les 5 de la tarda, es farà una lectura d’un recull de poemes “Quan les oliveres parlen” i seguidament hi haurà un berenar popular pa amb oli i sucre per a tothom i un sorteig de lots de la fira i entrega dels premis del concurs de fotografia.

A més, dins els actes de la fira, el divendres 18 de novembre a les 20:00h es farà la projecció de la pel·lícula  del Cicle Gaudí, “Alcarràs” de Carla Simón al Local Cultural.


Consulta tota la programació AQUÍ