Festa de la mongeta del ganxet
Del 26 al 27 de novembre de 2022
Organitza: Ajuntament de les Franqueses del Vallès - Consell del Poble de Llerona
Lloc: Antigues Escoles de Llerona
El Consell del Poble de Llerona acollirà el cap de setmana del 26 i 27 de novembre, l’11a edició de la Festa de la Mongeta del Ganxet i la 10a edició del Concurs de Cuina.

La gran novetat d’aquesta edició és l’ampliació de la programació a la tarda del dissabte. Les activitats pretenen arribar a joves i a famílies per acostar la festa i la feina del camp i aconseguir que la tradició no es perdi entre les diferents generacions. En aquest sentit, l’any passat, la festa va introduir la celebració de tallers per tal d’aprendre a batre, a garbellar i a triar les mongetes del ganxet, així com per potenciar l’ús d’aquest llegum als fogons.

A banda, enguany hi haurà un mercat de segona mà amb quaranta parades de roba, joguines, llibres, etc, que permetrà reutilitzar tots aquests productes i donar a conèixer els beneficis de les segones oportunitats.

El diumenge al matí, com és habitual, serà el torn de la cultura popular, amb l’actuació dels gegants, amb la ballada de sardanes, amb els castellers... També es prepararan els plats del tradicional concurs de cuina de la mà de la cuinera Ada Parellada i de Leslie, membre del grup de rock Els Sírex i empresari restaurador.

La Festa de la Mongeta tindrà un espai reservat als representants de la producció, la restauració i l’empresariat del sector, que faran una llotja a primera hora per vendre aquest llegum. Comptarem amb l’animació del Patge Ganxet i tothom qui vulgui podrà acompanyar el tast de mongetes amb botifarra, aigua i vi.

L’actor català de cinema i teatre, Joan Pera, serà l’encarregat de tancar la 11a Festa de la Mongeta del Ganxet, una festa consolidada al municipi i que defineix les Franqueses, i especialment Llerona, com la capital del conreu d’aquest llegum.


Consulta el programa AQUÍ