Fira de la Perdiu
Diumenge 13 de novembre de 2022
Organitza: Ajuntament de Vilanova de Meià
Lloc: Vilanova de Meià
Es tracta d’una Fira dedicada a la perdiu, en la qual els visitants poden comprar i veure aus i animals domèstics i, alhora, poden adquirir productes locals i gaudir d'una fira amb una llarga tradició.

Aquesta fira, una de les més antigues de Catalunya, està dedicada a aquesta au, i reuneix una gran quantitat i varietat de perdius i d'altres tipus d'ocells que es poden veure i comprar. Antigament era la fira de Sant Martí, un esdeveniment en el qual es venia una gran quantitat de productes del camp i on la gent del poble solia comprar la roba d'hivern; si bé era especialment conegut pel mercat de la perdiu, que es caçava a l'estiu durant la sega i que ha acabat donant nom a la mostra.

Actualment, a part de poder-hi veure i comprar tot tipus d'aus, perdius i animals domèstics, també s'hi troben productes del camp i derivats, com ara formatges, mel, olis, embotits o licors casolans, entre d'altres.

La fira començarà a les 9 del matí amb l’exposició i venda de perdius i altres animals i acabarà a les 13.30 h amb el lliurament dels trofeus de l’exposició, ja que els animals no poden estar massa hores a les gàbies.

A més, la fira sempre presenta activitats paral·leles, per fer el matí més animat i oferir una proposta de lleure al públic més jove.


Font: Radio Balaguer