Festa Arrels
Dissabte 19 de novembre de 2022
Organitza: Arrels
Lloc: Museu Marítim de Barcelona
El proper dissabte 19 de novembre té lloc la Festa Arrels, el projecte per apropar l’entorn rural al món urbà. Estarà ubicada al Museu Marítim de Barcelona, de les 11 del matí a les 8 del vespre.

Serà una jornada plena d’activitats. Una de les més destacades és la del Mercat de Pagès Arrels, en el qual els productors del nostre mercat virtual plantaran parades presencials acompanyats d’altres productors de la Xarxa de Productes de la Terra (Diputació de Barcelona), Girona Excel·lent i DO Empordà, tres organitzacions que s’han afegit a la nostra festa. Trobareu la llista de parades seguint aquest enllaç. Gràcies a aquest mercat, les sòcies i els socis de Mercat Arrels podran conèixer els pagesos i les pageses amb els quals, fins aquell dia, només havien mantingut contacte virtual. Amb tot, els visitants que encara no siguin socis també podran comprar els seus productes i descobrir la qualitat dels aliments produïts per la pagesia de proximitat de la ciutat. Entre unes i altres, al Mercat de Pagès Arrels hi haurà una quarantena llarga de parades, totes ateses per artesans de l’alimentació en les quals es podran degustar els seus productes i també comprar-los per menjar a casa. A més a més, entre la gent que hagi comprat en aquestes parades sortejarem un lot de productes valorat en 150 euros.

Un altre dels espais de la Festa Arrels amb més activitat serà el dedicat als tastos de diferents productes: embotits, formatges, vins i olis entre d’altres. La informació sencera dels tastos, amb els experts que els dirigiran i els productes que es tastaran la trobeu aquí. Tots són gratuits però necessiten inscripció prèvia que podeu formalitzar aquí. S’ubicaran a l’interior del Norai, el restaurant del Museu Marítim, que aquell dia es vestirà d’Arrels amb un menú pensat per l’ocasió.

Però no tot serà menjar i beure, perquè també hi haurà un espai de reflexió. A l’auditori del museu s’hi projectarà el documental de la Caravana Delta, que mostra l’experiència de set artistes que van compartir la transhumància de bous al Delta de l’Ebre. En el mateix espai, la sommelier Meritxell Falgueras explicarà com són els paisatges viníciones de les denominacions d’origen de la demarcació de Barcelona, entre d’altres.

Perquè les famílies puguin gaudir de la diada, un espai de la festa estarà reservat per als més menuts. En aquest racó, els nens i les nenes podran jugar amb les peces de Tombs Creatius, amb Abacus mostraran les seves habilitats artíatiques i els més petits de tots tindran un lloc amb Mamaproof. També hi haurà un racó per participar en dos contes teatralitzats del llibre Hola, vida, un projecte que combina art i ecologia per despertar la consciència ambiental dels més petits i que arribaran a la festa gràcies a la col·laboració de l’Espai de Consum Responsable de l’Ajuntament de Barcelona. Teniu més informació sobre l’espai infantil, seguint aquest enllaç.

La festa es tancarà amb un concert en acústic de Mazoni després de la lectura d’un manifest a favor d’una nova manera de relacionar-se entre el camp i la ciutat com a objectou imprescindible per encarar un futur millor.


Consulta el programa sencer AQUÍ