Muussegada
Del 26 al 27 de novembre de 2022
Organitza: Ajuntament d’Olvan - DIBA - Associacions de ramaders i criadors de vedella autòctona de Catalunya
Lloc: Olvan
Arriba la primera edició del Muussegada, la Fira de la vedella autòctona de Catalunya.

Les 3 associacions de ramaders i criadors de les 3 races de vedella autòctona de Catalunya com són la vaca de l’Albera, la Bruna dels Pirineus i la Pallaresa s’han ajuntat amb l’Ajuntament d’Olvan, cuiners i la Diputació de Barcelona per engegar la primera edició de la Muussegada que es defineix com la primera fira de degustació de la carn de la vedella autòctona en forma d’hamburguesa. Aquest festival gastronòmic se celebrarà el cap de setmana dels dies 26 i 27 de novembre durant tot el dia, al centre de la població d'Olvan i amb tot tipus d’activitats lúdiques relacionades amb la ramaderia i el món de pagès.

El programa és extens i pensat per a totes les edats i tipus de paladars però en destaca la primera edició del Concurs Nacional d’Hamburgueses de Vedella, el dissabte dia 26 entre les 6 i 8 del vespre. També a les mateixes hores hi haurà l’actuació musical del saxofonista Pep Poblet. Posteriorment la popular cuinera Ada Parellada presentarà l’Hamburguesa d’Olvan i el dia s’acabarà amb un sopar de carn rostida a l’estil “asado” argentí, combinat amb un tast de vins de la DO Pla de Bages.

El diumenge hi haurà des d’un esmorzar popular amb hamburguesa i guisat de vedella fins a un Mercat de Productes del Berguedà passant per la divulgació dels coneixements dietètics, alimentaris i gastronòmics de la Fundació Alícia i l’actuació de Lo Pau de Pons que presentarà la cançó la Muussegada d’Olvan.

Aquesta novedosa iniciativa es deu en paraules de ramaders i cuiners a l’objectiu d’apropar i fomentar el consum de la carn de vedella autòctona i a la vegada, dels productes de proximitat entre la població, destacant-ne el seu valor nutritiu, el seu bon gust i el suport que el seu consum representa per als ramaders i productors de tot tipus d’aliments de proximitat.


Consulta el programa AQUÍ

Més informació AQUÍ