Origen Montserrat
Dissabte 3 de desembre de 2022
Organitza: Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Lloc: Plaça Nova, Olesa de Montserrat
Aquest dissabte, 3 de desembre, la plaça de les Fonts i el carrer dels arbres d’Olesa de Montserrat s’ompliran de parades de productors del Parc Rural del Montserrat i d’una dotzena d’activitats per a tota la família, la majoria relacionades amb els productes de proximitat del territori.

A partir de les 09.00 h i fins a les 14.00 h, els visitants podran comprar vi, mató i formatges, oli d’oliva verge extra, i tota mena de fruites i verdures de l’horta ecològica cultivades al Parc Rural. També s’hi podran trobar els productes dels artesans de l’Associació Terra i Mans.

A més de les parades dels productors, a les 10.00 h s’iniciarà un taller de tast d’olis locals a la Casa de Cultura guiat per experts de l’Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries IRTA.  A les 10.30 h hi haurà "Contacontes" amb cançons i contes populars a càrrec de “De Moment Fantàstics”; a les 11.00 h el taller per a adults “Farmaciola natural”, a càrrec d’“Arrels Voladores” que ensenyarà les propietats dels olis essencials i a fer un ungüent de calèndula que tothom s’endurà a casa; a les 11.30 h un showcooking (cuina en directe) amb productes de Montserrat i de temporada, amb el cuiner Jordi Llobet i finalment, a les 12.30 h hi haurà ball i concert folk amb el grup “Corrandes són Corrandes”.  Paral·lelament als tallers, durant tot el matí hi haurà una carpa infantil amb activitats d’origami, pintar dibuixos i pinta-cares, i una gimcana del Parc Rural del Montserrat amb tastets de productes.

Abans de tancar el Mercat, a les 13.45 h es farà un sorteig d’un Lot de Nadal de productes gastronòmics del territori entre els participants en la gimcana i les persones que hagin comprat algun producte. El lot inclou oli d’oliva verge extra de varietat local, embotit, formatge, vi i pastís de mató de Montserrat, i també estarà a la venda per 40 € a la parada de la Formatgeria Venys. Com que es tracta d’una edició limitada, es recomana encarregar-lo amb antelació. També es podrà adquirir a les edicions del Mercat que al llarg del desembre se celebraran a Collbató i al Bruc.

El mercat de proximitat Origen Montserrat s’inspira en els valors de sostenibilitat, i és per això que es té especial cura a l’hora de reduir embalatges, materials d’un sol ús i residus en general.