27a Fira de Nadal i del Torró
Del 9 a l'11 de desembre de 2022
Organitza: Ajuntament de Cardedeu
Lloc: Cardedeu
Activitats Tradicionals de la Fira

-1- Tot comença el dia de la Puríssima amb l'encesa i benedicció del «Foc de la Fira» a l'ermita de Sant Hilari, una flama que serà baixada fins l'Església Parroquial de Santa Maria on es farà una ofrena del foc. El Foc, s'ha encès amb uns brancams de llenya recollits dels boscos que envolten la vila, per simbolitzar la unió de tots els cardedeuencs.

-2- Durant la tarda del divendres de la Fira, els diferents Expositors van plantant i guarnint les seves parades amb els seus articles tradicionals de Nadal (en venda i/o exposició). En l'apartat comercial, la Fira es consolida i veu créixer any rera any el nombre d'expositors i visitants, tant de Cardedeu com de fora.

-3- Pregó d'Inauguració a càrrec d'algun il·lustre vilatà convidat per a l'ocasió en reconeixement a la seva labor o dedicació, també fan el seu discurs les autoritats municipals i en ocasions especials (quan ens han pogut visitar) també ho han fet alts càrrecs de l'Administració Catalana. Acte seguit les mateixes autoritats procedeixen a encendre la gran foguera en forma de rotllana, amb el «Foc de la Fira»

-4- Activitats al voltant de les fogueres, places i carrers: Contes a la vora del foc, Esbarts de Dansaires i Ballada de Sardanes, Música i Nadales "en viu", Concert de Nadal a l'Església, Escudella de la Fira de Nadal, Berenars populars, Animació, Jocs i Concursos, Exposició a la Capella de Sant Corneli, ...


El Torró Artesà de Cardedeu

Tot passejant pel recinte firal podreu degustar i comprar les diferents varietats. Torrons artesanals per excel·lència, que enalteixen i omplen la taula a cada casa, durant les festes de Nadal. No ho deixeu pel darrer moment...

Els TRADICIONALS, els MODERNS i el de BORREGO. Torró nascut a la Fira de Nadal de l'any 2000. La fórmula secreta consisteix entre d'altres ingredients, en borrego (pasta tradicional de la nostra vila), comí i massapà.

En tots els casos els ingredients son senzills: ametlla marcona molturada i també torrada, ous, mel, nata líquida, yema pastissera i essències de vainilla i llimona. Després els procediments de preparació ja varien segons els tipus.

El Torró Artesà de Cardedeu, sinònim de garantia i qualitat, s'elabora als establiments pastissers de la nostra vila, que any rera any s'esforcen per oferir-nos la classe de producte de qualitat que tots esperem en dates com les que s'acosten.


Descarrega el programa AQUÍ

Consulta el blog AQUÍ