XVI Fira del Fajol
Diumenge 12 de febrer de 2023
Organitza: Amics del Fajol
Lloc: Batet de la Serra
Després de dos anys d'un parèntesi obligat per les causes sanitàries per tothom conegudes, a Batet de la Serra reprenen la Fira del Fajol, que enguany arriba a la setzena edició.

Aquesta fira va néixer amb la voluntat de donar a conèixer un producte, antigament molt conreat al nostre territori i que s'havia ben perdut, el fajol.

Aquest producte, que dona als camps on és plantat aquell color tant característic i que a tants pintors ha inspirat, ha passat de ser només un aliment pel bestiar, a entrar a les cuines més refinades i a formar part dels ingredients de molts productes quotidians.

Durant tot el dia podreu gaudir d'un mercat de productes de proximitat i artesania, de productes locals de la Zona Volcànica de la Garrotxa i de la destresa de la gent del poble en l'art de batre, ventar i moldre el fajol.

Al matí, hi haurà una representació del grup Cuina Volcànica que oferirà degustacions de diferents tastets elaborats amb fajol. La venda de tiquets es farà a la mateixa Fira a preus populars.

Es faran demostracions d'oficis tradicionals com torner de fusta, cisteller, picapedrer, xocolater, sabater i forjador, així com concursos, tallers per a totes les edats, introducció a les plantes remeieres, passejades amb ponis, actuacions musicals i balls d'en Batoies i les Perdius.


Consulta tota la programació AQUÍ