Mes de la Galera
Del 3 al 26 de febrer de 2023
Organitza: Ajuntament de Cambrils - AEH Cambrils - Confraria de Pescadors - Cooperativa Agrícola
Lloc: Cambrils
La 18a edició de la campanya de la galera, que es portarà a terme del 3 al 26 de febrer, arriba amb un canvi de format i un ampli programa d’activitats paral·leles. Per una banda, un total de 24 restaurants de Cambrils oferiran menús i plats especials al voltant d’aquest gustós crustaci de la cuina marinera, maridats amb vins i escumosos Torelló Viticultors. Per l’altra, s’han programat dues degustacions, quatre visites guiades, un taller familiar, una exposició, demostracions de vela llatina i passejades en llagut.

Una de les primeres activitats del Mes de la Galera serà el Vermut Boomer del diumenge 5 de febrer al Mollet del Rec amb una degustació de fideus i galeres segons la recepta tradicional d’abordo de la Confraria de Pescadors, acompanyada d’actuacions de música amb els èxits de la generació del Baby Boom. Mentrestant, el mateix diumenge al matí, hi haurà la tradicional demostració de vela llatina a càrrec de l’Arjau i les passejades amb llagut per la canalla que ofereix Vent d’Estrop.

El programa també inclou les visites guiades a la Confraria de Pescadors “Galeres en viu” els dies 3, 10, 17 i 24 de febrer per descobrir l’art de pescar galeres i el recorregut que fan des de les barques fins a la llotja. A més, el dissabte 11 de febrer s’inaugurarà l’exposició “Mestres d’Aixa de Butxaca” a la Torre del Port sobre la construcció de vaixells de joguina i el diumenge 12 s’ha programat l’activitat familiar “L’Ona vol ser científica” amb conta contes i manualitats.

El mes de la Galera es clourà el diumenge 26 de febrer amb l’esmorzar de forquilla amb vinils i galeres. Es tracta de la tradicional fregida de galeres i calçots que es feia a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola i que enguany s’ha traslladat a l’espai emblemàtic del Parc del Pescador per acostar-lo al centre del municipi i atraure més persones.

L’Escola d’Hoteleria i Turisme participarà un any més a la campanya amb l’organització del XVIII concurs “De al Mar als Fogons” per a joves cuiners i cuineres, que en aquesta ocasió comptarà amb el reconegut cuiner Carles Gaig com a jurat. El dimecres 1 de febrer un grup de persones expertes seleccionarà vuit semifinalistes i el 24 de febrer es portarà a terme el concurs. De 9 a 14 hores els i les joves hauran d’elaborar les seves propostes gastronòmiques i exposar-les davant del jurat, i a les 14 hores es farà el lliurament de guardons.


Consulta el programa d'activitats AQUÍ

Consulta els restaurants i els seus menús AQUÍ