Fira de l'Aixada
Del 25 al 26 de febrer de 2023
Organitza: Ajuntament de Manresa - Associació Manresa de Festa
Lloc: Manresa
Edició 2023 de la FIRA DE L'AIXADA, mercat medieval de MANRESA, que enguany tindrà lloc els dies 25 de febrer i 26 de febrer i que, a més, compleix la vint-i-cinquena edició. Una fira que ens vol transportar al s.XIV de la nostra ciutat per redescobrir els espais i els personatges del moment.

La Festa de la Llum, que se celebra el 21 de febrer, rememora el misteri segons el qual, ara fa uns 650 anys, una llum provinent de Montserrat va entrar a l’església del Carme. D’aquesta manera es resolia el conflicte que havia interromput la construcció de la Sèquia de Manresa.

Aigua i llum són els símbols d’aquesta festa que, els darrers anys, s’ha renovat de manera impressionant amb l’organització de la Fira de l’Aixada. En aquesta festa, que se celebra el dissabte i diumenge a l'entorn de la Festa de la Llum, el barri antic de Manresa s'omple d'artesans, mestres d'antics oficis que fan demostracions de les seves arts, funambulistes, joglars i altres elements i atraccions del repertori medieval. Els carrers plens de bullici, ambientats i engalanats com si de nou ens trobessim en ple segle XIV, les olors i la música d'altre temps transporten el visitant al cor mateix d'una festa popular molt viva, plena d'activitats, per a nens i per a grans, i amb sorpreses constants.


Consulta el programa AQUÍ