Jornades de la Closca i l'Ostra
Del 3 al 19 de març de 2023
Organitza: Ajuntament de Deltebre - FECOTUR
Lloc: Deltebre
Un dels productes més apreciats de la cuina deltaica, aquest mol·lusc es beneficia de la riquesa de les aigües filtrades pels arrossars situats al Parc Natural del Delta de l’Ebre, sent aquest Reserva de la Biosfera.

Als inicis de la seva comercialització, als anys 80, es començà a criar en vivers fixos de fusta a les badies del Delta, fins a l’actualitat, produint unes 500 tones gràcies a les noves i més modernes infraestructures per al cultiu de mol·luscs al Delta.

A causa del canvi climàtic, la vida reproductiva dels mol·luscs està canviant. Fa una dècada, la seva vida òptima era tot l’any. Ara, és del novembre al maig, podent prolongar la qualitat òptima fins al mes de juny si les temperatures de l’estiu ho permeten.

Destaquen per l’exquisidesa de la seva carn suau i saborosa amb gust de mar Mediterrani. La seva zona de cria se centra a la badia del Fangar a l’hemidelta nord i, amb menys quantitat, a la badia dels Alfacs a l’hemidelta sud, sent el millor refugi per desenvolupar el seu cicle de vida i oferir-nos el seu particular i exquisit gust.

Es pot cuinar de múltiples formes: al natural, al vapor amb aromes de vi i verdures de temporada, a la brasa, amb salses marineres, en receptes fredes i calentes, com ara arrebossats, farcits, etc.


Consulta el programa de les Jornades Gastronòmiques de la Closca i de l'Ostra Arrissada del Delta AQUÍ