Mostra de cuina de les faves
Del 20 de març al 9 d'abril de 2023
Organitza: Regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls - Associació de Restauradors
Lloc: Valls
Amb el lema «De l’hort al plat», els restaurants de la capital de l’Alt Camp compartiran protagonisme amb els agricultors amb l’objectiu de posar en valor la fava, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant.


Entre el 20 de març i el 9 d’abril, la cuina de les faves ja serà la protagonista de les cartes dels restaurants de Valls. Durant aquestes tres setmanes, 13 restaurants incorporaran a les seves cartes un plat diferent amb faves en una mostra que posarà en relleu la gran varietat de receptes de la cuina que giren al voltant de les faves, des de propostes més tradicionals fins a atrevides i noves aportacions gastronòmiques.

Així, als restaurants de Valls es podran provar el saltat de faves i calamarsets (Ca l’Àngel), remenat de favetes, calçots i torreznos (Ca la Ninona), favetes saltejades amb pernil (Cítric), favatada mar i muntanya (el Trispolet), faves a la catalana (Julià Mallol), faves de la padrina (KdValls), faves amb bacallà (La Licorera), coca de faves a la cervesa artesana, calçots i sardina fumada (La Providència), favetes terra i mar (Luga), puré de faves amb carxofes, gambes i cruixent de menta (Masia del Pla), faves a la catalana (Nou Milán), pizza de faves amb virutes de pernil ibèric i ou (Planeta Kasteller), i faves amb cansalada «Joselito» i calamarcets (Portal 22).


La favatada popular se celebrarà l’1 d’abril al Pati entre les 12h i les 14.30h, en una jornada festiva on els assistents podran gaudir de la típica favatada catalana elaborada per l’Associació de Restauradors. La venda dels tiquets per a les racions de faves es poden adquirir, a partir d’avui 20 de març fins el 31 de març, anticipadament a l’Oficina de Turisme (carrer de la Cort, 3), de dilluns a dissabte de les 10:30h a les 13h i de les 16.30h a les 19h, i diumenge de 10 a 14:00h. El preu és de 3,5 euros i el tiquet inclou una ració de faves i un plat de ceràmica fet a mà.


Més informació AQUÍ