Firabril 2023
Del 22 al 23 d'abril de 2023
Organitza: Ajuntament del Perelló
Lloc: El Perelló
Del 22 al 23 d'abril, torna la Firabril al Perelló, la fira de la mel i l’oli.

Aquesta fira data de l’any 1882 i tot i ser una fira agrícola en els seus orígens, en els darrers anys s’ha convertit en una de les fires més importants de les Terres de l’Ebre, on es promocionen els nostre productes estrella, la mel i l’oli del Perelló i també els comerços, l’artesania i els productes típics, convertint-se en el nucli de promoció econòmica i cultural de la població.

La fira gira al voltant de l’oli i la mel del Perelló, on es presenten les diferents varietats i els seus productes derivats. El Perelló és el primer poble productor de mel de Catalunya, són empreses amb molta tradició familiar que han anat evolucionant fins a convertir-se en empreses de reconegut prestigi en el sector agroalimentari de Catalunya. L’oli és reconegut arreu per la seva qualitat, i es produeix oli de la DO Baix Ebre – Montsià.

Compta amb més de 100 expositors, distribuïts entre el pavelló firal, les carpes, la zona de maquinària agrícola i les parades exteriors ubicades per tot el recinte firal.


Alguns dels actes més exitosos de la fira són:

- La degustació de botifarres d’arròs amb allioli del Perelló.

- La degustació de bunyols amb mel i oli del Perelló.

- El concurs de la mel (el més antic de tot l’Estat), on hi participen un gran nombre d’apicultors d’arreu d’Espanya. Un dels guardons més desitjat és el trofeu de l’Abella d’or, que s’entrega a la millor de les mels.

- El sorteig del seu pes en mel: entre tots els assistents que han comprat mel durant la fira, es fa un sorteig. El premi consisteix en la quantitat de mel equivalent al pes del guanyador.

- El sorteig de l’olivera d’oli: es sorteja el consum anual d’oli d’oliva entre tots aquells que hagin comprat oli als estands dels productors locals durant  la fira. El guanyador s’emportarà 100 litres d’oli d’oliva verge extra.

- Les jornades tècniques d’apicultura.

- Showcooking, amb tallers i degustacions elaborades per reconeguts cuiners i xefs de les Terres de l’Ebre.

- Tallers infantils relacionats amb la mel.

- Exposició de ramaderia i passeig amb ponis.

- Actes populars per amenitzar la fira.


Més informació AQUÍ