Mercat Medieval
Del 8 al 9 d'abril de 2023
Organitza: Ajuntament de Creixell
Lloc: Creixell
Els dies 8 i 9 d'abril torna una nova edició del Mercat Medieval de Creixell.

L’horari del Mercat Medieval serà continuat des de les 10:00h fins a les 21:30h. Aquest esdeveniment es desenvoluparà pels principals carrers del nucli històric de la Vila de Creixell.
 
Hi hauran Cercaviles, demostració d’oficis tradicionals, diverses atraccions medievals, parades d’artesania, taverna, haima, malabars i la bola màgica.

Al llarg dels dos dies del mercat medieval hi haurà Pinta cares i un servei de canguratge per a la mainada promogut per l'àrea d'Igualtat de l'ajuntament de Creixell.

La recreació del Mercat Medieval de Creixell actual està basada en un moment històric i clau de la Vila. L’any 1083 el Rei Felip de França va nomenar Carlà de Creixell a Artal Gilmundo. Va ser el primer creixellenc del que es té notícia documentada. El Rei de França va encarregar a Artal Gilmundo la creació pròpiament dita de Creixell. I en base al passat medieval creixellenc, des de l’àrea de turisme de l’ajuntament es vol recrear precisament aquest passat medieval de la Vila. A més al llarg del cap de setmana s’hi podran contemplar al Mercat, els cercaviles amb la Kobla d’en Taulell, espectacles de foc i malabars amb música medieval.


Consulta la programació AQUÍ