Temps d'Espàrrecs 2023
Del 21 d'abril al 7 de maig de 2023
Organitza: Ajuntament de Gavà - AgroGavà - Gavà, Naturalment
Lloc: Gavà
Un 22 de maig de 1932, l’Espàrrec de Gavà lluïa per primera vegada exposat al públic oficialment en una exposició de la localitat, sota l’atenta mirada dels pagesos que amb tant afecte els havien fet créixer i de curiosos que van començar a interessar-se i apreciar aquell producte autòcton de Gavà, amb un sabor i textura únics.

Va ser tan gran la rellevància que va adquirir que aquell mateix any, a l’endemà de la Fira, es van exposar diverses caixes plenes d’espàrrec a la Rambla de Barcelona. Així van passar els anys i aquest esdeveniment va prosperar fins a convertir-se en el principal senyal d’identitat gavanenc. Amb l’espàrrec com a protagonista, però amb un entorn en evolució constant.

La seva manera de cuinar-lo, els seus consumidors, la ciutat… com ha canviat tot! Però també els protagonistes. D’una festa que se centrava gairebé en la seva totalitat a la pagesia i en l’espàrrec com a producte estrella, s’ha convertit en una fita que implica tots els sectors: gastronomia i restauració, comerços, comunitat educativa, entitats socials, culturals i esportives, mercats i activitats festives.

Per això, amb l’objectiu de seguir sentint aquesta unió i implicació, celebrem Temps d’Espàrrecs, una festa que es prolongarà del 21 d’abril al 7 de maig i que fa que es retrobin petits i grans, famílies i amics, on la ciutat mostra amb orgull el seu potencial artístic, on es ven, es menja, se celebra, es participa i, sobretot, es viu amb intensitat l’espàrrec blanc de Gavà.

I, com no, emmarcada al Temps d’Espàrrecs també celebrarem la tradicional Fira d’Espàrrecs el cap de setmana del 29 i 30 d’abril, tot i que divendres 28 d’abril obriran les portes les Mostres comercial, artesanal, automoció i el GastroGavà. El recinte firal estarà ubicat en l’entorn de la plaça Jaume Balmes, el carrer Sant Pere, l’avinguda Diagonal, al carrer Martí l’Humà, i el pavelló i l’escola Jacme March.

Gavanencs i gavanenques, fem perdurar aquesta tradició. Fem-la gran i feu-ne partícips els vostres fills i néts d’aquest Temps d’Espàrrecs i Fira. Que els 91 anys que arriben siguin l’impuls que ens porti cap als 100 (i cap a molts més!).

Us sumeu a la Gran Trobada de Gavà? Us hi esperem!


Consulteu el dossier del Temps d’Espàrrecs AQUÍ