La Ruta dels Bunyols de Bacallà
Del 26 d'abril al 21 de maig de 2023
Organitza: Gremi de Bacallaners de Catalunya i Bacallà d’Islàndia
Lloc: Barcelona
Ni els de la mare. Ni els de la sogra. Ni els de la tieta... Definitivament, els millors bunyols de bacallà es podran tastar des del 26 d’abril al 21 de maig a Barcelona, gràcies a La Ruta dels Bunyols de Bacallà. Al voltant d’una vintena de bars i restaurants, i més d’una desena de bacallaneries de la ciutat comtal participen en aquest esdeveniment gastronòmic, que pretén enaltir una elaboració culinària tan nostra, tan senzillament exquisida i suculenta, com són els bunyols de bacallà.

La Ruta dels Bunyols de Bacallà ofereix la possibilitat de recórrer 22 establiments culinaris on es podrà tastar una tapa de bunyols de bacallà + una beguda per només 6 euros. La Ruta proposa establiments de tota la vida i també molt actuals, bars, tavernes i restaurants on els seus cuiners i cuineres estimen el bon producte i mantenen i conserven la cuina tradicional, ja sigui com sempre s’ha fet, o amb una mirada més actualitzada. Des de la Barra Perelló, a Can Culleres, des de la Bodega Molina al Quillo Bar, a la Casa de Tapas Cañota, passant pel Senyor Vermut, Bar Muy Buenas, o la Bodega de Rafel, entre molts altres, establiments que ens donaran aquests dies una suculenta excusa per a demanar els bunyols de bacallà.

Però La Ruta dels Bunyols de Bacallà és molt més que una ruta de bars, tavernes i restaurants. També inclou bacallaneries agremiades al Gremi de Bacallaneres de Catalunya i ubicades en els emblemàtics Mercats Municipals de Barcelona, com ara les populars Bacalalo, Bacallà Masana, o la Bacallaneria Perelló, al Mercat del Ninot; Bacallà Tarrès, al Mercat de la Llibertat; o la Pesca Salada Rosa Marina, a Santa Caterina, Glòria Vila al Mercat de la Mercè entre altres. Establiments que, durant tot l’any ofereixen bunyols de bacallà o pasta de bunyols per a fer a casa, però que durant les setmanes que dura la Ruta, oferiran també una tapa de bunyols de bacallà per a tastar d’una queixalada allà mateix, per només 3 euros (només els dissabtes des del 26 d’abril al 21 de maig).


Tallers de cuina del bacallà per a nens i nenes

El bacallà serà encara més protagonista aquests dies. Tres Mercats Municipals de Barcelona (Mercat del Ninot, Mercat de Sant Antoni, Mercat de Sants) impartiran tallers de cuina perquè nens i nenes aprenguin a elaborar bunyols de bacallà i per a que adquireixin hàbits saludables, com ara anar a comparar productes frescos i de temporada als mercats. Es tracta d’una acció emmarcada dins del projecte l’Escola Cuina de Mercat, i que se celebrarà durant diferents dies d’abril i maig (Mercat de Sants 25, 26, 27 abril, i 16, 17 i 18 de maig; Mercat del Ninot 2, 3 i 4 de maig; i Mercat de Sant Antoni 10 i 11 de maig).


Consulta els establiments i les seves tapes de bunyols de bacallà AQUÍ