19a Fira Gastronòmica
Del 6 al 7 de maig de 2023
Organitza: Ajuntament de la Sénia
Lloc: La Sénia
La Fira Gastronòmica de la Sénia té lloc el cap de setmana vinculat a la Festa de Sant Gregori (o Diada del Recapte), que se celebra el dilluns més proper al dia 9 de maig. Aquest lligam de la festa de Sant Gregori amb la gastronomia, va fer que l’any 2004 s’organitzés per primera vegada aquesta fira, un petit projecte de poble desenvolupat entre diversos organismes (Ajuntament, comerços, entitats, etc.), amb la intenció de buscar una forma lúdica de promoure els productes més típics de les nostres terres i, a la vegada, dinamitzar l’economia de la població. 

Actualment, la Fira Gastronòmica es caracteritza per ser un dels esdeveniments més representatius de la Sénia, convertint-se en un dels actes de referència de la localitat. 

L’essència més significativa d’aquesta Fira radica en buscar la qualitat dels productes alimentaris que s’hi exposen, per això, tota la gastronomia que hi participa és, exclusivament, elaborada de forma artesana, majoritàriament típica de les nostres terres, però també d’arreu del país, la qual cosa l’ha convertit en punt de referència sent l’única mostra que se celebra a la comarca del Montsià que promociona els productes alimentaris com a eix principal. 

Per últim, amb la intenció de complementar i ampliar la mostra, s’organitzen de forma paral·lela, diverses activitats de gran atractiu que atreuen milers de visitants per la qualitat i singularitat de les mateixes. Entre aquestes, destaquen les demostracions a càrrec de grans mestres culinaris, les curses de cavalls pura sang, les corregudes de burros, el concurs i ruta de la tapa creativa i els concerts del Séniafest que, juntament amb la resta d’actes que conformen la Fira Gastronòmica de la Sénia, fan d’aquell cap de setmana uns dies semblants als de festa major. 


Consulta el programa de la 19a Fira Gastronòmica La Sénia AQUÍ