Fira de Maig
Del 6 al 7 de maig de 2023
Organitza: Ajuntament de Berga
Lloc: Berga
La mostra multisectorial se celebrarà el dies 6 i 7 de maig a l’espai firal del vall, que comptarà amb estands d’entitats i empreses locals, automoció, jardineria, artesania i agroalimentació. La fira es completarà amb una programació farcida d’activitats, entre les quals destaca l’actuació de l’humorista Peyu.  

La fira d’enguany disposarà d’un espai que provocarà diferents sensacions a les persones visitants... Hi haurà imatges que evoquen records, projeccions audiovisuals de filmacions fetes per Benet Boixader “Simonet” que permetran reviure el passat, textos per fixar en la memòria històries de la ciutat, etc. El dissenyador berguedà, Salvador Vinyes, serà l’encarregat de crear l’espai expositiu que estarà dinamitzat per Toni Gol, Ramon Gassó i Francesc Bonet.

Una de les novetats d’aquest any consistirà en la programació d’un espectacle de gran format que es portarà a terme l’espai de la plaça de Viladomat. L’humorista Peyu protagonitzarà l’espectacle L’home orquestra el dissabte, 6 de maig, a les 21 h. Es tracta d’una paròdia i homenatge a aquesta figura que tothom ha vist actuar alguna vegada a les festes majors dels pobles. Personatges que amb poca cosa: un teclat, unes bases midi de grans èxits de Perales o Rocío Jurado, una americana amb lluentons, confeti i molta voluntat, són capaços d’animar a tot un poble. L’espectacle serà de pagament i hi haurà 300 entrades disponibles, que es podran adquirir a partir del dimarts, 18 d’abril, a les 20 h al portal web www.ticketara.com. El preu serà de 10 € (entrada anticipada) i 13 € (entrada a taquilla).


Espais i distribució del recinte firal

La plaça de Viladomat acollirà les exhibicions dels centres esportius berguedans que tradicionalment s’havien fet en aquest emplaçament. Hi haurà un parell de carpes destinades a propostes de dinamització cultural i infantil. A l’inici del passeig de la Indústria, passades les fonts, s’habilitarà l’espai expositiu “Un tomb per Berga” i a continuació, hi haurà els estands expositius que ocuparan les entitats i empreses berguedanes. També hi haurà el punt d’informació, la zona Vermusic, la zona musical, un espai per a jardineria i un espai d’automoció de 100 metres lineals per a l’exposició de vehicles nous. Posteriorment, hi haurà un espai de venda de productes d’artesania i agroalimentació i a la plaça Cim d’Estela se situaran les atraccions. 

Programació familiar i cultural

La Fira de Maig de Berga de 2023 es completarà amb una programació farcida d’activitats familiars i culturals. Per exemple, hi haurà espectacle de contes en anglès, actuacions musicals, ballada de sardanes, ball popular, tallers i diada castellera, trobada de cotxes d’època, jocs tradicionals, tallers de joieria, cercavila gegantera, exposicions, entre altres. La fira compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. 


Consulta la programació AQUÍ